Vaterpolo Vaterpolo/Izveštaji SDCZ

Remi Crvene zvezde i Novog Beograda u odličnom derbiju

Vaterpolisti Crvene zvezde propustili su odličnu priliku da večeras savladaju favorizovanu ekipu Novog Beograda u derbiju vaterpolo prvenstva Srbije. Krajnji rezultat bio je 11:11, ali crveno-beli imaju za čim da žale.

Prva četvrtina je protekla dosta rastrzano, ali je to uspela da iskoristi ekipa Novog Beograda koja je ovaj period dobila sa 1:3. Jedini strelac u tom periodu za crveno-bele bio je Kasum.

U drugoj četvrtini puleni trenera Filipovića igrali su odlično, pa su golovima Tankosića, Subotića i Šulca poveli sa 4:3. Valja napomenuti da je pri rezultatu 3:3 centar Crvene zvezde Vukićević promašio peterac. Do kraja ovog perioda Zvezda postiže još dva pogotka (Radović i Tankosić) i na poluvrme odlazi sa prednošću od jednog gola (6:5).

Treći period počinje sa dva gola crveno-belih vaterpolista (Šulc i Subotić) i Zvezda ima najveću prednost na večerašnjem meču od 8:5. Tankosić i Šulc postižu do kraja još dva pogotka za Zvezdu i na poslednji odmor se odlazi za dva gola prednosti za naš tim (10:8).

Poslednji period donosi pravu dramu na bazenu Milan Gale Muškatirović. Prvo ekipa Novog Beograda smanjuje na 10:9, da bi Tankosić vratio dva gola prednosti našoj ekipi (11:9). Ipak, iskusni gosti postižu dva pogotka za 11:11, a na samo minut i 40 sekundi do kraja Šulc promašuje peterac za Zvezdu, a već u sledećem napadu Novog Beograda Zvezdin golman Mišović odlično brani i sprečava goste da preokrenu meč u svoju korist. Do kraja Zvezda nije uspela da postigne pobedonosni pogodak, pa prvi ovosezonski veliki derbi, ove dve ekipe, završava nerešenim ishodom.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama