Ватерполо Ватерполо/Извештаји СДЦЗ

Реми Црвене звезде и Новог Београда у одличном дербију

Ватерполисти Црвене звезде пропустили су одличну прилику да вечерас савладају фаворизовану екипу Новог Београда у дербију ватерполо првенства Србије. Крајњи резултат био је 11:11, али црвено-бели имају за чим да жале.

Прва четвртина је протекла доста растрзано, али је то успела да искористи екипа Новог Београда која је овај период добила са 1:3. Једини стрелац у том периоду за црвено-беле био је Касум.

У другој четвртини пулени тренера Филиповића играли су одлично, па су головима Танкосића, Суботића и Шулца повели са 4:3. Ваља напоменути да је при резултату 3:3 центар Црвене звезде Вукићевић промашио петерац. До краја овог периода Звезда постиже још два поготка (Радовић и Танкосић) и на полуврме одлази са предношћу од једног гола (6:5).

Трећи период почиње са два гола црвено-белих ватерполиста (Шулц и Суботић) и Звезда има највећу предност на вечерашњем мечу од 8:5. Танкосић и Шулц постижу до краја још два поготка за Звезду и на последњи одмор се одлази за два гола предности за наш тим (10:8).

Последњи период доноси праву драму на базену Милан Гале Мушкатировић. Прво екипа Новог Београда смањује на 10:9, да би Танкосић вратио два гола предности нашој екипи (11:9). Ипак, искусни гости постижу два поготка за 11:11, а на само минут и 40 секунди до краја Шулц промашује петерац за Звезду, а већ у следећем нападу Новог Београда Звездин голман Мишовић одлично брани и спречава госте да преокрену меч у своју корист. До краја Звезда није успела да постигне победоносни погодак, па први овосезонски велики дерби, ове две екипе, завршава нерешеним исходом.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама