Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Crvena zvezda – Napredak 3:0 (2:0)

Današnjom pobedom nad Napretkom u okviru 10. kola Superlige Srbije rezultatom 3:0, Crvena zvezda je ostvarila maksimalan učinak od 30 osvojenih bodova, što je fenomenalan start sezone za Dejana Stankovića i njegove pulene. Pitanje pobednika je rešeno već posle devet minuta, kada su se Dijego Falćineli i Mirko Ivanić upisali u strelce, a naš vezista je pogodio i u drugom poluvremenu i postavio konačan rezultat.  

Crvena zvezda – Napredak 3:0 (2:0)

Stadion: „Rajko Mitić“.

Sudija: Srđan Jovanović.

Strelci: Falćineli u 1, Ivanić u 9. i 71. minutu (iz jedanaesterca).  

Crvena zvezda: Popović, Gobeljić, Eraković, Milunović, Gajić (od 77. Radulović), Nikolić, Ivanić, Kanga (od 46. Petrović), Katai (od 46. Ben), Gavrić (od 72. Krstović), Falćineli (od 46. Spiridonović).

Rezerve: Borjan, Pankov, Degenek, Rodić, Petrović, Ben, Spiridonović, Radulović, Vukanović, Pavkov, Krstović.

Napredak: Ostojić, M. Milovanović, Marinković, Kostić (od 22. N. Milovanović), Mrkić, Milunović, Kočić (od 46. Mijić), Spremo, Stević (od 75.  Todorović), Milošev (od 65. Ćuković), Rašković.

Rezerve: Jordanov, Todorović, Vučićević, Mršić, Mijić, Zuvić, Stojanović, Trajković, Milovanović, Čuković.

Žuti kartoni: Milunović, Gavrić (Crvena zvezda), M. Milovanović (Napredak).

Svega 45 sekundi je bilo potrebno Zvezdinom Italijanu – Dijegu Falćineliju da se upiše u strelce, ipak, veliko priznanje za gol ide i Ivaniću koji je odigrao fenomenalan pas u prostor za našeg napadača, a on je rutinski, zaobišao Ostojića i pogodio mrežu. Oprobao je i Nikolić udarac u četvrtom minutu, ali je lopta otišla preko prečke, međutim, beogradski crveno-beli su već na startu meča uspostavili stil igre kakav im odgovara, te zbog toga ne čudi što su prednost udvostručili već u devetom minutu. Odlična kombinacija Katai-Gajić-Ivanić i mat u tri poteza. Sve je počelo od Kataija koji je uposlio Gajića, a naš bek je sjajno utrčao iza leđa odbrane po levom boku i poslao oštar pas na peterac, gde je Ivanić natrčao i rutinski savladao Ostojića.

Konstantno se igralo pred golom gostiju, stizale su pretnje za Ostojićevu mrežu sa svih strana, a u 18. minutu su i Nikolić i Milunović pokušali posle prekida, ali nisu uspeli da se upišu u strelce. Šutirao je i Gobeljić u 27. minutu, ali pravo u golmana Napretka, premda su naši bekovi konstantno bili na polovini protivnika i pokušavali da se kretanjem iza leđa odbrane, kao u slučaju drugog pogotka, ponude za pas našim veznjacima. Propisno su Ostojića namučili u 33. minutu i Kanga i Gavrić, obojica su šutirali sa distance, ali se golman Napretka u dva navrata izdužio koliko je mogao da bi odbranio i uspeo u  toj nameri. Nije Popović imao mnogo posla u prvom delu igre, samo u 38. minutu kada je Milunović šutirao, dok je udarac Miloševa od nekoliko trenutaka ranije završio pored gola, a do kraja poluvremena su i Katai i Ivanić mogli da pogode, međutim, na odmor se otišlo sa rezultatom koji je postavljen još u uvodnim trenucima meča.

Trostruku izmenu napravio je Stanković na startu drugog poluvremena pa su na teren ušli Petrović, Spiridonović i Ben umesto Kange, Kataija i Falćinelija. Slalom Gavrića po desnom boku iz 55. minuta, posle koga je uposlio Ivanića koji je šutirao iz okreta sa nekoliko metara, uspeo je da izblokira Stević, praktično na gol-liniji. Nepropisno je Eraković zaustavio napadača gostiju Mrkića u kaznenom prostoru, on je preuzeo odgovornost i sa bele tačke uspeo samo da zatrese prečku u 63. minutu. Ipak, u 71. minutu, slična situacija se dogodila na drugoj strani. Spiridonović je pretrčao Marinkovića koji ga je faulirao sa leđa, a Jovanović je pokazao na belu tačku. Ipak, za razliku od Mrkića, Mirko Ivanić ne maši sa „kreča“.

Na teren je u 73. minutu ušao Krstović, što je veoma dobra vest, jer to znači da se naš napadač u potpunosti oporavio od korona virusa. Pretio je i Spiridonović koji je uneo svežinu i potpuno razmrdao ekipu, a njegov udarac iz 75. minuta posle nekoliko driblinga završio je pored stative. Silovito su želeli izabranici Dejana Stankovića da postignu još pogodaka, pa je Petrović šutirao iz „mrtvog“ ugla što je navelo Ostojića da fenomenalnom paradom zaustavi udarac, a onda je i Ben u 80. minutu pokušao da posle sjajnog pasa iz odbrane, samo vrhovima prstiju prosledi loptu u mrežu, međutim, siguran je bio golman Napretka. Šansu je dobio i mladi Radulović, a naši fudbaleri su mirno priveli meč kraju, osvojili nove bodove i tako posle 10. odigranih kola ostvarili maksimalan učinak.

Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama