Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Црвена звезда – Напредак 3:0 (2:0)

Данашњом победом над Напретком у оквиру 10. кола Суперлиге Србије резултатом 3:0, Црвена звезда је остварила максималан учинак од 30 освојених бодова, што је феноменалан старт сезоне за Дејана Станковића и његове пулене. Питање победника је решено већ после девет минута, када су се Дијего Фалћинели и Мирко Иванић уписали у стрелце, а наш везиста је погодио и у другом полувремену и поставио коначан резултат.  

Црвена звезда – Напредак 3:0 (2:0)

Стадион: „Рајко Митић“.

Судија: Срђан Јовановић.

Стрелци: Фалћинели у 1, Иванић у 9. и 71. минуту (из једанаестерца).  

Црвена звезда: Поповић, Гобељић, Ераковић, Милуновић, Гајић (од 77. Радуловић), Николић, Иванић, Канга (од 46. Петровић), Катаи (од 46. Бен), Гаврић (од 72. Крстовић), Фалћинели (од 46. Спиридоновић).

Резерве: Борјан, Панков, Дегенек, Родић, Петровић, Бен, Спиридоновић, Радуловић, Вукановић, Павков, Крстовић.

Напредак: Остојић, М. Миловановић, Маринковић, Костић (од 22. Н. Миловановић), Мркић, Милуновић, Кочић (од 46. Мијић), Спремо, Стевић (од 75.  Тодоровић), Милошев (од 65. Ћуковић), Рашковић.

Резерве: Јорданов, Тодоровић, Вучићевић, Мршић, Мијић, Зувић, Стојановић, Трајковић, Миловановић, Чуковић.

Жути картони: Милуновић, Гаврић (Црвена звезда), М. Миловановић (Напредак).

Свега 45 секунди је било потребно Звездином Италијану – Дијегу Фалћинелију да се упише у стрелце, ипак, велико признање за гол иде и Иванићу који је одиграо феноменалан пас у простор за нашег нападача, а он је рутински, заобишао Остојића и погодио мрежу. Опробао је и Николић ударац у четвртом минуту, али је лопта отишла преко пречке, међутим, београдски црвено-бели су већ на старту меча успоставили стил игре какав им одговара, те због тога не чуди што су предност удвостручили већ у деветом минуту. Одлична комбинација Катаи-Гајић-Иванић и мат у три потеза. Све је почело од Катаија који је упослио Гајића, а наш бек је сјајно утрчао иза леђа одбране по левом боку и послао оштар пас на петерац, где је Иванић натрчао и рутински савладао Остојића.

Константно се играло пред голом гостију, стизале су претње за Остојићеву мрежу са свих страна, а у 18. минуту су и Николић и Милуновић покушали после прекида, али нису успели да се упишу у стрелце. Шутирао је и Гобељић у 27. минуту, али право у голмана Напретка, премда су наши бекови константно били на половини противника и покушавали да се кретањем иза леђа одбране, као у случају другог поготка, понуде за пас нашим везњацима. Прописно су Остојића намучили у 33. минуту и Канга и Гаврић, обојица су шутирали са дистанце, али се голман Напретка у два наврата издужио колико је могао да би одбранио и успео у  тој намери. Није Поповић имао много посла у првом делу игре, само у 38. минуту када је Милуновић шутирао, док је ударац Милошева од неколико тренутака раније завршио поред гола, а до краја полувремена су и Катаи и Иванић могли да погоде, међутим, на одмор се отишло са резултатом који је постављен још у уводним тренуцима меча.

Троструку измену направио је Станковић на старту другог полувремена па су на терен ушли Петровић, Спиридоновић и Бен уместо Канге, Катаија и Фалћинелија. Слалом Гаврића по десном боку из 55. минута, после кога је упослио Иванића који је шутирао из окрета са неколико метара, успео је да изблокира Стевић, практично на гол-линији. Непрописно је Ераковић зауставио нападача гостију Мркића у казненом простору, он је преузео одговорност и са беле тачке успео само да затресе пречку у 63. минуту. Ипак, у 71. минуту, слична ситуација се догодила на другој страни. Спиридоновић је претрчао Маринковића који га је фаулирао са леђа, а Јовановић је показао на белу тачку. Ипак, за разлику од Мркића, Мирко Иванић не маши са „креча“.

На терен је у 73. минуту ушао Крстовић, што је веома добра вест, јер то значи да се наш нападач у потпуности опоравио од корона вируса. Претио је и Спиридоновић који је унео свежину и потпуно размрдао екипу, а његов ударац из 75. минута после неколико дриблинга завршио је поред стативе. Силовито су желели изабраници Дејана Станковића да постигну још погодака, па је Петровић шутирао из „мртвог“ угла што је навело Остојића да феноменалном парадом заустави ударац, а онда је и Бен у 80. минуту покушао да после сјајног паса из одбране, само врховима прстију проследи лопту у мрежу, међутим, сигуран је био голман Напретка. Шансу је добио и млади Радуловић, а наши фудбалери су мирно привели меч крају, освојили нове бодове и тако после 10. одиграних кола остварили максималан учинак.

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама