Ostali sportovi SDCZ

Bokserski spektakl na Trgu Republike pripao crveno-belima

Pravi bokserski spektakl odigrao se na beogradskom Trgu Republike kada je plemenita veština bila u punom sjaju i nakon 26 godina među kanapima snage su odmerili večiti rivali, bokseri Crvene zvezde i Partizana. Nakon više nego uzbudljivih borbi, crveno-beli su bili bolji i ostvarili, slobodno e može reći, istorijski trijumf.

BK Crvena zvezda : BK Partizan 10:8

Za ekipu Bokserski klub Crvena zvezda nastupili su: Rade Joksimović (do 52kg), Nemanja Gavrilović (do 60kg), Nenad Jovanović (do 64kg), Nikola Lazarević (do 69kg), Dejan Grmuša (do 69kg), Sandro Poletan (do 75kg), Miladin Kostić (do 81kg), Milosav Savić (do 91kg) i Sanel Hasanović (91kg+)

Prvi su u ring ušli borci muva kategorije Rade Joksimović i Omer Ametović u crnoj opremi. Bokser Partizana je ostavio znatno bolji utisak i jednoglasnom odlukom sudije odneo trijumf za dva boda svom timu.

Nakon početnog poraza usledile su dve pobede Crvene zvezde, najpre ubedljivo Nemanja Gavrilović u lakoj kategoriji protiv Veljka Gligorića, a zatim i u poluvelteru Nenada Jovanovića protiv Gilberta Moje. Zatim su velteraši ušli u ring, Nikola Lazarević u dresu Crvene zvezde i Strahinja Karabegović iz Partizana. Bokser crno-belih je bio znatno bolji i doneo izjednačenje svom timu.

U preostalih pet borbi, poene bokserima Partizana doneli su Saša Milovac i Dušan Veletić, dok su crveno-beli ostvarili tri trijumfa. Dejan Grmuša je u neizvesnoj sudijskoj odluci savladao Džejlana Toskića, a neizvesno je bilo i u duelu Sandra Poletana i Dejana Dašića. Kao i Milovac, Milosav Savić iz Zvezde je prekidom pobedio Slobodana Jovanovića iz Partizana u teškoj kategoriji. U superteškoj je za kraj programa Dušan Veletić savladao Sanela Hasanovića iz Zvezde jednoglasnom odlukom sudija ali se i pre te borbe znao pobednik.

Sva ova dešavanja sjajan su uvod u 2021. godinu, kada će Beograd u novembru mesecu biti domaćin Svetskog seniorskog prvenstva u boksu.

Izvor: mojacrvenazvezda.net

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama