Остали спортови СДЦЗ

Боксерски спектакл на Тргу Републике припао црвено-белима

Прави боксерски спектакл одиграо се на београдском Тргу Републике када је племенита вештина била у пуном сјају и након 26 година међу канапима снаге су одмерили вечити ривали, боксери Црвене звезде и Партизана. Након више него узбудљивих борби, црвено-бели су били бољи и остварили, слободно е може рећи, историјски тријумф.

БК Црвена звезда : БК Партизан 10:8

За екипу Боксерски клуб Црвена звезда наступили су: Раде Јоксимовић (до 52кг), Немања Гавриловић (до 60кг), Ненад Јовановић (до 64кг), Никола Лазаревић (до 69кг), Дејан Грмуша (до 69кг), Сандро Полетан (до 75кг), Миладин Костић (до 81кг), Милосав Савић (до 91кг) и Санел Хасановић (91кг+)

Први су у ринг ушли борци мува категорије Раде Јоксимовић и Омер Аметовић у црној опреми. Боксер Партизана је оставио знатно бољи утисак и једногласном одлуком судије однео тријумф за два бода свом тиму.

Након почетног пораза уследиле су две победе Црвене звезде, најпре убедљиво Немања Гавриловић у лакој категорији против Вељка Глигорића, а затим и у полувелтеру Ненада Јовановића против Гилберта Моје. Затим су велтераши ушли у ринг, Никола Лазаревић у дресу Црвене звезде и Страхиња Карабеговић из Партизана. Боксер црно-белих је био знатно бољи и донео изједначење свом тиму.

У преосталих пет борби, поене боксерима Партизана донели су Саша Миловац и Душан Велетић, док су црвено-бели остварили три тријумфа. Дејан Грмуша је у неизвесној судијској одлуци савладао Џејлана Тоскића, а неизвесно је било и у дуелу Сандра Полетана и Дејана Дашића. Као и Миловац, Милосав Савић из Звезде је прекидом победио Слободана Јовановића из Партизана у тешкој категорији. У супертешкој је за крај програма Душан Велетић савладао Санела Хасановића из Звезде једногласном одлуком судија али се и пре те борбе знао победник.

Сва ова дешавања сјајан су увод у 2021. годину, када ће Београд у новембру месецу бити домаћин Светског сениорског првенства у боксу.

Извор: мојацрвеназвезда.нет

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама