Odbojka Odbojka/Izveštaji Odbojkaši SDCZ

Odbojkaši Zvezde maksimalni protiv Borca

Odbojkaši Crvene zvezde su u četvrtom kolu Superlige za odbojkaše savladali ekipu Borca sa 3:0 (25:23, 25:20, 25:22).

Celu utakmicu je Crvena zvezda odigrala sa postavom Stefanović-Dodić, Tadić-Andonović i Stanković-Sinđelić, uz libera Trifunovića. Jedini igrač koji je ulazio u igru je Vanja Eremić, koji je tokom trećeg seta zamenio Luku Tadića.

U prvom setu je Crvena zvezda, potpomognuta greškama domaćih igrača, vrlo brzo ostvarila prednost od 6:1. Međutim nisu crveno-beli lako osvojili taj set. Sama završnica je donela dosta neizvesnosti jer su iskusni igrači Borca stigli do izjednačenja na 20:20. Naši momci su pokazali kvalitet i ovaj set dobili na razliku.

Drugi set je dobijen znatno lakše. Izgledalo je da pobednik ni jednog trenutka ne dolazi u pitanje. Sve vreme su igrači Crvene zvezde bili u vođstvu i zaustavili protivnika na dvadesetom poenu. Poslednji poen za crveno-bele je postigao Andonović as servisom.

Treći set je na neki način bio repriza prvog. Iako su naši odbojkaši bili u stalnom vođstvu, Borac je ponovo zapretio i stigao do vođstva na 22:21, asom Poznića. Na kraju igrači Crvene zvezde ne dozvoljavaju preokret i osvajaju i ovaj poslednji set sa 25:22.

Najviše poena za ekipu Borca je osvojio Poznić (11), dok je najefikasniji igrač Crvene zvezde bio Lazar Dodić sa 16 poena.

U narednom kolu Crvena zvezda dočekuje Ribnicu iz Kraljeva.

BORAC – CRVENA ZVEZDA 0:3 (23:25, 20:25, 23:25)

Pančevo, dvorana: SH Strelište Sudije: Vladimir Cvetković i Vladimir Milošević

BORAC: Miletič N. (libero), Madić N. 6, Milošević D. 6, Drobnjak J., Stoković N. 6, Stojsavljević D. 9, Poznić B. 11, Knežević V. 7, Đurđević V. 1, Gmitrović A. 7. Nisu igrali: Rakita Ž., Marinkov N. i Krstić N.(libero) Trener: Jović Dušan

CRVENA ZVEZDA: Sinđelić M. 3, Stanković Č. 7, Tadić L. 12, Eremić V., Dodić L. 16, Andonović A. 11, Stefanović N.
Nisu igrali: Meljanac N. Jevtić P. (libero), Popović M., Stanković D. i Ilić D. . Trener: Tomislav Kukanjac

Izvor: OKCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama