Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize Fudbal/Omladinski pogon

Nikolašević režirao pobedu kadeta

kadeti

Nastavili su kadeti Crvene zvezde da pružaju dobre partije i osvajaju krucijalne bodove u šampionskoj trci, a danas su savladali TSC rezultatom 2:0. Velike probleme odbrani gostiju pravio je Mirko Nikolašević koji je prvo pogodio u 60, a onda i asistirao u 88. minutu kada je Luka Lečić postavio konačan rezultat.

Crvena zvezda – TSC 2:0 (0:0)

Stadion: „Tereni Omladinske škole FK Crvena zvezda“.

Sudija: Uroš Bakić.

Strelci: Nikolašević u 60. (iz jedanaesterca) i Lečić u 88. minutu.

Crvena zvezda: Vojvodić, Mitić, Vukičević, Marić, Stojsavljević (od 46. Savić), Vidojević (od 46. Lečić), Lolić (od 24. Radonjić), Šljivić (od 75. Gojkov), Mijatović, Nikolašević, Bubanj (od 46. Miladinović).

TSC: Ralić, Marić, Bošnjak (od 78. Vajagić), Balaš, Adamović, Viola (od 75. Ileš), Šćepović (od 54. Fodor), Svilar, Mijailović (od 51.Holo-Nađ), Perišić (od 83. Nađpal), Preradov.

Žuti kartoni: Viola, Adamović, Svilar (TSC).

Čitavo prvo poluvreme obilovalo je gomilom prilika za pulene Srđana Stojčevskog, a već u 13. minutu posle prodora Bubnja mogao je Nikolašević da pogodi mrežu, ali je sa nekoliko metara šutirao pored gola. Pet minuta kasnije je i Mijatović glavom šutirao preko prečke nakon što je nadskočio Bošnjaka u direktnom duelu.

Iskoristio je nepažnju odbrane gostiju brzonogi Bubanj u 29. minutu i oduzeo loptu kapitenu Balašu, ali je previše oklevao, pa je Ralić uspeo da izađe uspešniji kada se napadač iz Niša našao ispred njega. Pretio je i Radonjić u 35. minutu kada je sa ivice kaznenog prostora propisno namučio golmana gostiju, a mogao je i Nikolašević dva minuta kasnije da pogodi posle atraktivnog pokušaja, ali se rezultat nije menjao.

Napravio je Stojčevski trostruku izmenu na poluvremenu, pa je Mijatović bio najistureniji u nastavku igre, a upravo njegov šut iz 47. minuta najavio je da naši biseri žele da što pre probiju bunker “gostiju“. Uneo je energičnost sa klupe Miladinović, pa su njegov udarac na gol-liniji uspeli da izblokiraju defanzivci gostiju, iako je golman već bio matiran.

Igrao se 60. minut kada je Adamović nesmotreno startovao nad kapitenom Mijatovićem, a Bakić nije imao dilemu da se radi o jedanaestercu. Odgovornost je preuzeo Mirko Nikolašević i precizno pogodio mrežu gostiju, iako je golman pogodio stranu na koju će naš krilni napadač da šutira. Nastavili su da napadaju naši kadeti do kraja meča, pretio je Nikolašević da još jednom pogodi, a zapažen je bio i Gojkov koji je ušao sa klupe. Ipak, konačan rezultat postavljen je u 88. kada je Nikolašević oštro centrirao iz kornera, a visoki Luka Lečić pogodio mrežu i postavio konačan rezultat.

Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama