Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе Фудбал/Омладински погон

Николашевић режирао победу кадета

кадети

Наставили су кадети Црвене звезде да пружају добре партије и освајају круцијалне бодове у шампионској трци, а данас су савладали ТСЦ резултатом 2:0. Велике проблеме одбрани гостију правио је Мирко Николашевић који је прво погодио у 60, а онда и асистирао у 88. минуту када је Лука Лечић поставио коначан резултат.

Црвена звезда – ТСЦ 2:0 (0:0)

Стадион: „Терени Омладинске школе ФК Црвена звезда“.

Судија: Урош Бакић.

Стрелци: Николашевић у 60. (из једанаестерца) и Лечић у 88. минуту.

Црвена звезда: Војводић, Митић, Вукичевић, Марић, Стојсављевић (од 46. Савић), Видојевић (од 46. Лечић), Лолић (од 24. Радоњић), Шљивић (од 75. Гојков), Мијатовић, Николашевић, Бубањ (од 46. Миладиновић).

ТСЦ: Ралић, Марић, Бошњак (од 78. Вајагић), Балаш, Адамовић, Виола (од 75. Илеш), Шћеповић (од 54. Фодор), Свилар, Мијаиловић (од 51.Холо-Нађ), Перишић (од 83. Нађпал), Прерадов.

Жути картони: Виола, Адамовић, Свилар (ТСЦ).

Читаво прво полувреме обиловало је гомилом прилика за пулене Срђана Стојчевског, а већ у 13. минуту после продора Бубња могао је Николашевић да погоди мрежу, али је са неколико метара шутирао поред гола. Пет минута касније је и Мијатовић главом шутирао преко пречке након што је надскочио Бошњака у директном дуелу.

Искористио је непажњу одбране гостију брзоноги Бубањ у 29. минуту и одузео лопту капитену Балашу, али је превише оклевао, па је Ралић успео да изађе успешнији када се нападач из Ниша нашао испред њега. Претио је и Радоњић у 35. минуту када је са ивице казненог простора прописно намучио голмана гостију, а могао је и Николашевић два минута касније да погоди после атрактивног покушаја, али се резултат није мењао.

Направио је Стојчевски троструку измену на полувремену, па је Мијатовић био најистуренији у наставку игре, а управо његов шут из 47. минута најавио је да наши бисери желе да што пре пробију бункер “гостију“. Унео је енергичност са клупе Миладиновић, па су његов ударац на гол-линији успели да изблокирају дефанзивци гостију, иако је голман већ био матиран.

Играо се 60. минут када је Адамовић несмотрено стартовао над капитеном Мијатовићем, а Бакић није имао дилему да се ради о једанаестерцу. Одговорност је преузео Мирко Николашевић и прецизно погодио мрежу гостију, иако је голман погодио страну на коју ће наш крилни нападач да шутира. Наставили су да нападају наши кадети до краја меча, претио је Николашевић да још једном погоди, а запажен је био и Гојков који је ушао са клупе. Ипак, коначан резултат постављен је у 88. када је Николашевић оштро центрирао из корнера, а високи Лука Лечић погодио мрежу и поставио коначан резултат.

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама