Фудбал Фудбал/Најава утакмица

Милошевић: Хоћемо десету победу у низу

Црвена звезда ће сутра од 18 часова дочекати Напредак, а очекивања пред меч 10. кола Суперлиге Србије изнео је један од асистената Дејана Станковића – Небојша Милошевић.

– Ако погледамо чињенице које су овог тренутка актуелне, то је да имамо девет победа у првенству из толико мечева, да имамо гол разлику 31:3 и да идемо по зацртаном плану. У међувремену, иза нас је успешно савладан Арарат, играмо Лигу Европе и као клуб успели смо да четврту годину у низу, обезбедимо континуитет учешћа у континенталним такмичењима и то нас радује. Први у низу наредних изазова је Напредак, а првенство нам је у фокусу, јер је управо оно неопходно да и наредне године можемо да се такмичимо у Европи. Немамо времена за тапкање у месту, а Напредак је противник који заслужује респект. Имају реноме, али на њихову жалост, резултати им нису у складу са квалитетом тима. Налазе се у транзиционом периоду, појачали су се доласком Милуновића, имају доброг тренера, али ми желимо да останемо у победничкој серији. Хоћемо да и сутра потврдимо нашу доминантност. Што се здравственог билтена тиче, сви играчи су здрави, а после тренинга ће се дефинисати одређена кадровска питања. Биће промена у саставу, јер имамо доста играча, који нису играли на претходном мечу, а на основу свега заслужују минутажу – почео је Милошевић.

Победом над Напретком, Црвена звезда би остварила и десети узастопни тријумф у шампионату.

– Ако погледамо кроз историју, не сећам се да је било такве серије на почетку сезоне. То само може да буде подстрек и да нам подигне самопоуздање. Желимо да играмо проактивни фудбал, да диктирамо дешавања на терену и да побољшавамо ефикасност, што број постигнутих голова јасно показује. Играчи на терену морају да буду свесни квалитета и тога да дешавања зависе од њих самих. Када играмо европске утакмице, осетно је да нам у неким моментима недостају интензивније такмичарске активности у домаћем шампионату. Управо зато, циљ нам је да максимално користимо првенствене мечеве, а приметно је и да када играчи са клупе уђу на терен, упркос вођству нашег тима, не приводе утакмицу крају, већ имају жељу да се упишу у стрелце и допринесу дешавањима.

Црвена звезда ће четврту годину у низу учествовати у групној фази неког европског такмичења, а Милошевић сматра да амбиције, у складу са реномеом клуба, морају да буду велике.

– Као тренер и као звездаш, неизмерно сам поносан на то што поново играмо европско такмичење. У спорту је најтеже одржати континуитет успеха. Био сам и раније у клубу и сећам се колико смо чезнули за Европом, а данас се то подразумева. Ипак, амбиције увек иду уз Црвену звезду. Поносни смо што на тај начин репрезентујемо српски фудбал и волео бих да имамо још домаћих клубова у Европи. Ипак, ми смо једини који учествујемо и пробаћемо да, не само током јесени, већ и на пролеће, будемо у Лиги Европе. Група у којој смо извучени је избалансирана, спремаћемо се из меча у меч и на нама је да кроз те мечеве растемо. Поштујемо противнике, Хофенхајм је убедљиво побеђивао Бајерн и Борусију, Гент је вицешампион у Белгији, има квалитет, а Либерец такође заслужује респект. Ипак, Црвена звезда као клуб поставља високе циљеве и ми размишљамо у складу с тим. Било би одлично да имамо подршку навијача, јер не постоји клуб који је гостовао овде, а да се није осећао подређено.

Говорио је Милошевић и о густом распореду који ће црвено-бели имати од средине октобра до половине децембре, када ће играти два пута недељно.  

– У професионалном спорту се подразумева да постоји умор, али то је више ментални, него физички, као и да дође до „пражњења“. Ипак, прави изазови нас тек чекају, јер ћемо од 17. октобра до 16. децембра имати 16 утакмица у свим такмичењима. То је огроман број мечева, практично ћемо играти четвртак-недеља, али добро, то смо хтели и у томе ћемо уживати. Играчи морају да цене то што могу да се такмиче на врхунском нивоу, а сигуран сам да ћемо се спортски максимално спремити за све изазове – закључио је Милошевић.

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Tагови

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама