Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize Fudbal/Omladinski pogon

Driblinzi Mituljikića za pobedu omladinaca

Omladinci FK Crvena zvezda

Fenomenalni su bili izabranici Marka Neđića u okviru 12. kola Omladinske lige Srbije i savladali TSC rezultatom 4:0, odigravši jednu od najboljih utakmica u dosadašnjem delu sezone, uprkos brojnim problemima sa povredama. Meč je obeležio Nikola Mituljikić sa dva fenomenalna gola i mnoštvom sjajnih poteza, a pogađali su još Uroš Branković i Nikola Knežević.

Crvena zvezda – TSC 4:0 (2:0)

Stadion: „Tereni Omladinske škole FK Crvena zvezda“.

Sudija: Dejan Trifković.

Strelci: N. Mituljikić u 32. i 54, Branković u 45. i Knežević u 78. minutu.

Crvena zvezda: Ćopić, Krstić (od 59. B. Petrović), Đurić, Leković, Lazić, Ćurić (od 66. Rakić), Stanković (od 61. Bačanin), Branković, Stojanović (od 52. J. Mituljikić), N. Mituljikić (od 71. Gajinov), Knežević.

TSC: Vojvodić, Kudrić, Milinković, Kangrga, Dmitrović, Borić (od 80. Gardašević), Rakić (od 56. Šušnjar), Zekić (od 66. Dudaš), Beskorvajni (od 71. Kolundžija), Ćalić, Krsmanović (od 87. Mitić).

Imao je Marko Neđić velike probleme sa povređenim igračima pred današnji meč, pa nije mogao da računa na Davida Petrovića, Despotovskog, Ikanovića, Pantića, kao i na Lazetića koji je u fazi oporavka. S obzirom na sve to, prekomandovao je u tim Lekovića i Rakića, momke koji su svojim partijama zaista odskočili od konkurencije u Kadetskoj ligi Srbije.

Pogodio je Knežević mrežu rivala u sedmom minutu, ali se našao u nedozvoljenoj poziciji, a fenomenalnu priliku imao je Mituljikić u 21. minutu kada ga je Branković lucidno uposlio, ali je Nikola, jedan od dvojice blizanaca koji nose dres naših omladinaca šutirao preko gola, iako je bio u veoma izglednoj poziciji, praktično pred Vojvodićem. Još jednom su Neđićevi biseri pogodili, a igrao se 28. minut kada je Mituljikić ovog puta preciznije završio akciju, međutim, ponovo su se naši ofanzivci našli u nedozvoljenoj poziciji.

Pogodio je Mituljikić i u 32. minutu, ali ovoga puta je sve bilo regularno. Fenomenalan pas iz poslednje linije tima poslao je Leković, naš vezista je primio na grudi i u padu pogodio mrežu Vojvodića. Da se na odmor ne ode samo sa golom prednosti pobrinuo se Knežević koji je fenomenalno uposlio Brankovića, a našem vezisti nije bilo teško da pošalje loptu u mrežu, iza leđa Vojvodića, i udvostruči vođstvo našeg tima u poslednjim trenucima prvog poluvremena.

U drugom delu igre – potpuna dominacija Crvene zvezde. Pogodio je stativu Stanković u 49. minutu kada je udarcem iz daljine pokušao da iznenadi Vojvodića, a potez utakmice viđen je u 54. minutu kada je Nikola Mituljikić po drugi put pogodio. Izdriblao je nekoliko fudbalera TSC-a u punom trku i potom, rutinski, pogodio dalji ugao Vojvodićevog gola.

Konačan rezultat postavio je Nikola Knežević u 78. minutu posle centaršuta Jovana Mituljikića, kada se naš napadač fenomenalno snašao u kaznenom prostoru i pogodio mrežu rivala. U međuvremenu, mogla su braća Mituljikić još nekoliko golova da postignu, Bačanin je imao sjajan pokušaj kada je lobovao golmana, ali je Milinković uspeo sa gol-linije da je izbaci, a fenomenalan utisak ostavio je i Rakić koji je u 76. minutu pogodio stativu posle odlične asistencije Brankovića.

Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama