Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе Фудбал/Омладински погон

Дриблинзи Митуљикића за победу омладинаца

Омладинци ФК Црвена звезда

Феноменални су били изабраници Марка Неђића у оквиру 12. кола Омладинске лиге Србије и савладали ТСЦ резултатом 4:0, одигравши једну од најбољих утакмица у досадашњем делу сезоне, упркос бројним проблемима са повредама. Меч је обележио Никола Митуљикић са два феноменална гола и мноштвом сјајних потеза, а погађали су још Урош Бранковић и Никола Кнежевић.

Црвена звезда – ТСЦ 4:0 (2:0)

Стадион: „Терени Омладинске школе ФК Црвена звезда“.

Судија: Дејан Трифковић.

Стрелци: Н. Митуљикић у 32. и 54, Бранковић у 45. и Кнежевић у 78. минуту.

Црвена звезда: Ћопић, Крстић (од 59. Б. Петровић), Ђурић, Лековић, Лазић, Ћурић (од 66. Ракић), Станковић (од 61. Бачанин), Бранковић, Стојановић (од 52. Ј. Митуљикић), Н. Митуљикић (од 71. Гајинов), Кнежевић.

ТСЦ: Војводић, Кудрић, Милинковић, Кангрга, Дмитровић, Борић (од 80. Гардашевић), Ракић (од 56. Шушњар), Зекић (од 66. Дудаш), Бескорвајни (од 71. Колунџија), Ћалић, Крсмановић (од 87. Митић).

Имао је Марко Неђић велике проблеме са повређеним играчима пред данашњи меч, па није могао да рачуна на Давида Петровића, Деспотовског, Икановића, Пантића, као и на Лазетића који је у фази опоравка. С обзиром на све то, прекомандовао је у тим Лековића и Ракића, момке који су својим партијама заиста одскочили од конкуренције у Кадетској лиги Србије.

Погодио је Кнежевић мрежу ривала у седмом минуту, али се нашао у недозвољеној позицији, а феноменалну прилику имао је Митуљикић у 21. минуту када га је Бранковић луцидно упослио, али је Никола, један од двојице близанаца који носе дрес наших омладинаца шутирао преко гола, иако је био у веома изгледној позицији, практично пред Војводићем. Још једном су Неђићеви бисери погодили, а играо се 28. минут када је Митуљикић овог пута прецизније завршио акцију, међутим, поново су се наши офанзивци нашли у недозвољеној позицији.

Погодио је Митуљикић и у 32. минуту, али овога пута је све било регуларно. Феноменалан пас из последње линије тима послао је Лековић, наш везиста је примио на груди и у паду погодио мрежу Војводића. Да се на одмор не оде само са голом предности побринуо се Кнежевић који је феноменално упослио Бранковића, а нашем везисти није било тешко да пошаље лопту у мрежу, иза леђа Војводића, и удвостручи вођство нашег тима у последњим тренуцима првог полувремена.

У другом делу игре – потпуна доминација Црвене звезде. Погодио је стативу Станковић у 49. минуту када је ударцем из даљине покушао да изненади Војводића, а потез утакмице виђен је у 54. минуту када је Никола Митуљикић по други пут погодио. Издриблао је неколико фудбалера ТСЦ-а у пуном трку и потом, рутински, погодио даљи угао Војводићевог гола.

Коначан резултат поставио је Никола Кнежевић у 78. минуту после центаршута Јована Митуљикића, када се наш нападач феноменално снашао у казненом простору и погодио мрежу ривала. У међувремену, могла су браћа Митуљикић још неколико голова да постигну, Бачанин је имао сјајан покушај када је лобовао голмана, али је Милинковић успео са гол-линије да је избаци, а феноменалан утисак оставио је и Ракић који је у 76. минуту погодио стативу после одличне асистенције Бранковића.

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама