Кошарка Кошарка/Вести

КК Црвена звезда мтс – У каквој лиги треба да играмо?

КК Црвена звезда мтс као један од учесника АБА лиге и њених сувласника, увек се борио за правно уређену лигу, која ће подићи кошарку на овим просторима на виши ниво.

У години у којој би прославили две деценије живота идеје о регионалном повезивању сведоци смо покушаја да се лига, и ова идеја деградирају. Како другачије окарактерисати такмичење у коме се поједини клубови не придржавају ни одлука за које су сами гласали, и у које улазимо без усвојених “пропозиција такмичења”, потврде именовања директора, спортског директора, дисциплинског судије… што је јединствен случај у свету спорта!

У циљу истинитог информисања јавности, спречавања било каквих изношења дезинформација којих је у претходном периоду било много, КК Црвена звезда мтс доставља јавности на увид једногласно донете одлуке са Скупштина АБА ЛИГЕ, које је један клуб, који је за исте позитивно гласао, покушао да стопира у регистрацији.

КК Црвена звезда мтс на увид јавности доставља и вансудско поравнање ( извансудску нагодбу ) која је својим спровођењем требала довести у правно уређено стање АБА ЛИГУ!

Опструкцијом једног клуба та нагодба је временски истекла и више нема правно важење. Зато је судски поступак настављен, а КК Црвена звезда ће се изборити за уређену лигу чији је сувласник свим правним средствима.

Кликом на линк можете приступити и погледати следећа документа у ПДФ формату;

1. Вансудска нагодба између АБА лиге јтд и КК Црвена звезда мтс;
2. Одлука “Нагодба између АБА лиге јтд и КК Црвена звезда мтс”;
3. Одлука “Пријеноси удјела донета 27.05.2020.године” донета 27.05.2020.године 4.Одлука “Пријенос удјела Цедевита Олимпија – Морнар Бар” од дана 16.07.2020.године;

Izvansudska-nagodba-CZ-ABA-2 Odluka-2_Prijenos-udjela-CEDEVITA-OLIMPIJA-MORNAR-BAR_16-7-2020- Odluka-3_Nagodba Odluka-4_Prijenosi-udjela

Извор: ККЦЗ, званични сајт

Скочи на траку са алаткама