Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Фенербахче бољи од Црвене звезде у Истанбулу

КК Црвена звезда мтс није успео да направи изненађење у првом колу Евролиге. На гостовању у Истанбулу, једном од најтежих у Евролиги, фаворизовани противник је забележио победу резултатом 77:63. Црвено-бели су играли веома добро на почетку, али је лоше отварање друге четвртине у многоме одредио ток утакмице. Црвена звезда је платила и скупу цену превеликог броја изгубљених лопти којих је било чак 17. Требало би истаћи да Саша Обрадовић на овом мечу није могао да рачуна на центра Емануел Терија који је значајно недостајао.

Црвена звезда је веома добро започела утакмицу и стекла рано вођство 3:8. Хол је изузетно започео меч и рано у свом конту имао пет поена. Међутим, узвратио је Фенербахче и то преко Улановаса који је веома брзо на свом конту имао две постигнуте тројке. Домаћин је током читаве прве четвртине имао изузетан проценат шута за три и на крају првог дела игре већ је на свом конту имао пет постигнутих шутева ван линије 6.75. С тога, вођство не треба да чуди, али је Звезда захваљујући великој бробености држала корак – 24:20.

Међутим, црвено-бели су у наставку мало испали из доброг нападачког ритма. Већи број изгубљених лопти и само пет постигнутих поена за седам минута игре донели су домаћину двоцифрену предност – 35:25. Тада је битну тројку за прекид серије ривала постигао Дејан Давидовац, међутим изабраници Саше Обрадовића још увек нису успевали да нађу ритам. До краја четвртине преко Нанда Де Колоа и Лоренза Брауна Фенербахче је дошао до највећег вођства – 42:30. Десет изгубљених лопти, четири фаула у нападу у другој четвртини и слабији шут за три поена кошатали су Црвену звезду значајно бољег резултата након 20 минута игре.

Фенербахче је боље започео и трећи период. Серијом осам два је домаћин стекао великих 18 поена предности. Саша Обрадовић је још увек трагао за расположеном петорком и било је тешко парирати расположеном Фенербахчеу. Изгубљене лопте су и даље биле бољка, многе од њих и олако, а и слаби проценти пре свега једног од лидера екипе Џордана Лојда. Након 30 минута игре Фенербахче је имао 16 поена предности – 57:41.

Црвено-бели су у последњу деоницу започели серијом 5:0. Погодили су Лојд и Добрић. Међутим, узвратио је бивши првотимац Црвене звезде Лорензо Браун за три поена. Звезда није клонула, Огњен Кузмић је снажним закуцавањем унео додатну енергију. Ипак, три поново прилично лаке изгубљене лопте коштале су Црвену звезду повратка у меч. Искусни интернационалци домаћина су то знали да искористе и одбили последњи налет црвено-белих.

Изабраници Саше Обрадовића се нису предавали до краја меча, али је било премало времена да се направи чудесан преокрет и Фенребахче је уписао прву победу у сезони.

Црвено-бели у понедељак настављају сезону и то у Загребу када ће гостовати Цибони у 1. колу АБА лиге.

Фенербахче – Црвена звезда мтс 77:63 (24:20, 18:10, 15:11, 20:22)

Црвена звезда мтс: Хол 12, Волден 9, Лојд 15, Давидовац 5, Лазић, Рит 4, Раданов, Добрић 6, Симоновић, Куриџа 5, Кузмић 7 (7ск).

Извор: ККЦЗ, званични сајт

Скочи на траку са алаткама