Кошарка Кошарка/Женска кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Убедљив старт кошаркашица Црвене звезде

Црвено-беле на старту нове сезоне Прве женске кошаркашке лиге Србије убедљиве против Радничког из Крагујевца у „Баскет ситију“, 96-70 (27-22, 26-9, 28-14, 15-25).

Подмлађена Црвена звезда је храбро кренула у нове победе. Изабранице Драгана Вуковића су од првог минута нове сезоне показале сигурност пред новим изазовима и поред чињенице да екипа у сезони 2020/21 у просеку има 18.5 година, а на премијери новог шампионата у тиму је било пет дебитанткиња. Радује повратак Невене Наумчев, што се одмах осетило на паркету и одразило на игру.

Маша Јанковић је постигла први кош у новој сезоне српске женске кошарке и покренула Звездину серију 9-2. Црвена звезда је имала предност од прве до последње секунде меча, гошће су само у првом периоду успевале да резултатски донекле парирају. Нина Тешић је водила Раднички до серије 7-0, Нађа Недељков одбила налет, затим је Тете покушала да изједначи, али је Јована Спасовски одличним реакцијама у оба правца Звезди обезбедила предност. Ивана Катанић и првим поенима у сениорској конкуренцији Марија Авлијаш потврдиле вођство, 27-22.

Јанковићева је у раној фази меча ушла у проблем са фауловима, али су њене саиграчице на такав критеријум одговориле серијом 21-0 и скоро 5 минута сјајном одбраном и поенима у транзицији, оставиле противника без одговора и решења. Серија би се продужила и наставила и у другом периоду, али је ипак Тете са пенала била половична на истеку времена и поставила 53-31 за полувреме.

У истом ритму су црвено-беле наставиле и у трећем кварталу, веома енергично, одлучно, ефикасно до нове серије 11-0 за +33 (64-31). Нове проблеме су представљали пет личних грешака Маше Јанковић и четири Милице Бојовић, али је Звездина младост успевала да одржи темпо и ниво игре. У серијама је шампион Србије постизао поене, Марија Авлијаш и Нађа Недељков су креирале нову, а Лара Бошњаковић деби обележила тројком уз звук сирене за крај трећег периода игре, 81-45.

Максималну предност +38 (83-45) Звезда је имала на старту последње деонице меча после поена Дуње Зечевић. Тренер Драган Вуковић је указао прилику свим играчицама, што је искуснија екипа Радничког искористила да смањи предност. До краја су прилике да дебитују добиле и Сара Васиљевић и Андреја Станковић. На крају, убедљива и заслужена победа Црвене звезде зачињена рампом Дуње Зечевић уз звук сирене за 96-70.

Посебно је вредно помена да је утакмицу завршила петорка Васиљевић (2004), Авлијаш (2005), Спасовски (2004), Зечевић (2004) и Станковић (2004), кадетска генерација „Звездица“ и девојчица пониклих у Црвеној звезди.

Најефикаснија на премијери била је Нађа Недељков са 23 поена, Марија Авлијаш је на свом сениорском дебију убацила 15 поена, а капитен Ивана Катанић предводила екипу са дабл-дабл учинком: 13 поена, 10 асистенција. Двоцифрене су биле Маша Јанковић са 12 и Јована Спасовски (7ск) са 10 поена.

У наредном колу Црвена звезда гостује дебитанту у Првој лиги, екипи Дуге у Шапцу.

ККЖ Црвена звезда: Наумчев 5 (4ск 5ас 6укл), Васиљевић (1ас), Катанић 13 (2ск 10ас 1укл), Бошњаковић 5, Каписода 2, Станковић, Спасовски 10 (7ск 4ас 3укл 2блк), Јанковић 12 (4ск 2ас), Недељков 23 (2ск 2ас 6укл), Бојовић 7 (3ск), Авлијаш 15 (3ск 4ас), Зечевић 4 (7ск 1блк). Тренер: Драган Вуковић

Извор: ККЖЦЗ, званични сајт

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама