Odbojka Odbojka/Izveštaji Odbojkašice SDCZ

Zvezda ekspresno do pobede u Zrenjaninu

U trećem kolu Superlige za odbojkašice Crvena zvezda je u Zrenjaninu savladala ekipu Klek-Zrenjanin rezultatom 3:0 (25:18, 25:21, 25:16).

Na početku utakmice Aleksandar Vladisavljev se odlučio za početnu postavu u sastavu Đorđević-Taubner, Tasić-Milunović i Vučićević-Delić.

Crvena zvezda je odmah preuzela inicijativu i od početne prednosti od 5:1 je postepeno je povećavala do konačnih 25:18. Istakle su se Taubner ii Delić u bloku. Sa svojih sedam osvojenih poena najsigurnija u napadu je bila Tara Taubner. Od rezultata 20:12 pa do kraja seta u igri su bile Simić i Ašonja, a nešto kasnije je ušla i Isidora Rodić koja je zamenila Saru Vučićević.

Drugi set je počela postava sa Simić-Ašonja, Tasić-Milunović i Delić-Rodić. I ovaj set je protekao u dominaciji crveno belih devojaka. Ponovo se dobro blokiralo, u čemu su se isticale Delić i Ašonja. Sredinom seta je popustio prijem servisa pa je Vladisavljev posle dva asa Miljevićeve na 11:15 zatražio tajm aut. Devojke lagano povećavaju prednost i na 19:14 u igru ulaze Đorđević i Taubner. Klečanke pojačavaju ritam i posle nekoliko uspešnih napada i jednog as servisa se približavaju na 21:19. Vladisavljev reaguje vraćanjem u igru Simićeve i Ašonje (na 19:14 izašle iz igre). Dvadeset četvrti poen je ubeležila upravo Jovana Simić blokom i naše devojke odmah zatim osvajaju i drugi set.

Na početku trećeg seta u terenu se našla šestorka Simić-Ašonja, Sajić-Tasić i Delić-Rodić. Posle početnog odmeravanja snaga naše devojke su počele da povećavaju prednost. Na 14:8 za Crvenu zvezdu domaće odbojkašice su vezale četiri poena, tri iz napada i jedan as servis, i približile se na tri poena razlike, posle čega je Vladisavljev reagovao tajm autom. Na 17:13 je izvršio duplu izmenu i uveo Milu Đorđević i Taru Taubner. Prednost se povećava na 22:13 i tada šansu dobija Tijana Cvetković koja menja Milicu Tasić. Do kraja naše devojke sigurnom igrom osvajaju set sa 25:16 i maksimalnu pobedu.

Najefikasnija u redovima Crvene zvezde je bila Milica Tasić sa 13 poena, dok je u ekipi Klek-Zrenjanin najviše poena osvojila Milica Tošić (16).

U četvrtom kolu Crvena zvezda dočekuje gradskog rivala, ekipu Beograd.

KLEK-ZRENJANIN – CRVENA ZVEZDA 0:3 (18:25, 21:25, 16:25)

Zrenjanin, dvorana: SH “Kristalna dvorana”. Sudije: Milan Milošević i Dejan Rogić

KLEK-ZRENJANIN: Miljević M. 2, Džamić N. 1, Bogdanović M. (libero), Deurić S. 6, Mihajlović E. 1, Miljević T. 4, Vučković M. 8, Pavlović J. 3, Tošić M. 16 Nisu igrale: Praštalo M., Zubac M.(libero) i Nović L. Trener: Zoran Pavlović

CRVENA ZVEZDA: Taubner T. 11, Cvetković T. 1 , Rodić I. 9, Vukomanović K. (libero), Sajić N. 3 , Milunović M. 6, Đorđević M. 1, Ašonja A. 11, Tasić M. 13, Vučićević S., Delić J. 7, Simić J. 2. Nisu igrale: Stanković K. (libero) i Vrcelj T. Trener: Aleksandar Vladisavljev

Izvor: OKCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama