Odbojka Odbojka/Izveštaji Odbojkašice SDCZ

TENT-u tri boda na Banjici

Odbojkašice TENT-a su u drugom kolu Superlige za odbojkašice savladale Crvenu zvezdu rezultatom 3:0 (25:16, 25:22, 25:22).

Utakmicu protiv gošći iz Obrenovca Crvena zvezda je počela postavom Simić, Taubner, Milunović, Tasić, Rodić, Delić i libero Stanković.

Dosta početne nervoze i grešaka je bilo u redovima Crvene zvezde, pa je Vladisavljev pokušao sa uvođenjem Đorđević, Ašonje i Sajić. Ipak, TENT je bio ubedljiv i dobio prvi set sa 25:16.

U nastavku su se uz Tasić, Rodić i Delić u startnoj postavi našle Đorđević, Ašonja i Sajić. Blok TENT-a je ponovo odlično funkcionisao, a uz nekoliko servis grešaka naših odbojkašica, prednost gošći je rasla. Na 5:10 Vladisavljev je u igru uveo Taubner umesto Ašonje. Na 9:16 je usledio tajm aut za Crvenu zvezdu, koji kao da je pokrenuo naše devojke. Usledilo je nekoliko dobrih napada i blokova i na 14:17 je trener gostiju zatražio tajm aut. Usledio je mnogo bolji period igre naših devojaka koje su se približile na 22:24. Ipak, bilo je kasno za preokret pa su Obrenovčanke osvajanjem još jednog poena i ovaj set završile u svoju korist.

U trećem setu su devojke u crveno-belim dresovima bile ravnopravan protivnik, sve dok svojim greškama nisu dozvolile protivnicama da se značajnije rezultatski odvoje. Mešao je Vladisavljev karte u nameri da poremeti čvrste Obrenovčanke, ali one su bile neumoljive. Carićeva, čije je ovo bilo veče, je osvojila poen za rezultat 21:13. Probudila se Milunovićeva sa dva uspešna napada za 17:22, a potom je Đorđevićeva smečom druge lopte osvojila osamnaesti poen. Odličnim servisima Tare Taubner Zvezda se približava na samo dva poena zaostatka i 20:22. Rodićeva je ponovo podgrejala nade domaćih odbojkašica sa dva poena u završnici, ali Carićeva uzvraća sa dva uspešna napada i stavlja tačku na ovaj set i meč (22:25).

Najefikasnija u redovima Crvene zvezde je bila Tara Taubner sa 10 poena, dok je u ekipi TENT-a 27 poena osvojila Sara Carić.

U trećem kolu Crvena zvezda gostuje ekipi Klek-Zrenjanin iz Zrenjanina.

CRVENA ZVEZDA – TENT 0:3 (16:25, 22:25, 22:25)

Beograd, dvorana: USC Voždovac. Sudije: Predrag Balandžić i Jovan Jovanović

CRVENA ZVEZDA: Taubner T. 10, Cvetković T. 1, Rodić I. 7, Sajić N. 5, Milunović M. 3, Đorđević M. 4, Ašonja A., Tasić M. 4, Delić J. 9, Stanković K. (libero), Simić J. Nisu igrale: Vukomanović K., Vučićević S., Vrcelj T. Trener: Aleksandar Vladisavljev

TENT: Đurović S. 7, Jakšić A., Cvetković J. 5, Kurtagić H. 4, Malešević A., Lazić J. 9, Carić S. 27, Gočanin B. (libero). Nisu igrale: Isailović T., Sušić M., Pakić S. (libero), Mijatović M., Mitrović A., Danilović S. Trener: Milan Gršić

Izvor: OKCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama