Фудбал Фудбал/Вести

Куда плови Звездин брод?

Аутор: ЦЗБГ, Иван Ј. 

Звезда је као мачка. Или је заслужила да је опет срећа погледа на жребу? Зависи из које перспективе гледате, да ли је чаша полу пуна или полу празна.

Dejan Stanković
Фотографија преузета из текста колеге Владимира Весића
За мене, као вечитог оптимисту, Звезда је заслужила да јој се срећа осмехне и овај пут. Срећа прати храбре. Сада је срећа пратила једног доброг човека који је дошао у свој клуб да започне тренерску каријеру. Многи су му већ нацртали мету на челу и један од разлога зашто ово пишем јесте да одговорим њима. Зато, ово није новинарски текст већ звездашки јер себе и не доживљавам као новинара. Драги Звездаши, стрпљен спашен. Верујте у овог човека бар делић колико он верује у свој тим. Деки је напунио 42 године, ауторитет гради према играчима као старији брат а тада резултати нису толико брзи као код строгог менаџерског. Такође, такав ауторитет може да буде и погрешан јер ће га његово веровање у много случајева скупо коштати. 
Оно што после Омоније МОРА да схвати јесте да прави играче какав је он био и да то проналази у њима. Баш као што је Пижон њега ‘нањушио’, тако и он мора да ‘нањуши’ што више талентованих момака који ће му дати много више у коначници него играчи који су ту да ураде шта тренер каже. МОРА да младе играче заштити од повампирене жеље управе која једини извор прихода виде у продаји младих играча. Зарад ситних пара, изгубили смо Јовељића, Терзића а сада се својски труде и младог Гаврића да продају јер се мора живети до зиме. И толико о управи. За више и нису. 
Не може Деки у истом саставу да ти буду Иванић и Канга. Иванић игра да играче учини боље, притом ти највише верује јер се твојим веровањем и њему вратило веровање у себе. Зато и Иванић треба да буде пакер. Канга као цариник лопте мора да се потруди и да буде, ништа више, него Миркова замена. Намерно сам почео од плејмејкера јер од њега зависи како ће тим ‘плесати’. 
Одбрана у мечу против Омоније се показала добром, али су потребне измене да би и ти људи предахнули. Нарочито Родићу који мора да има адекватну замену. Потребно је потписати још једног халфа и сачувати Дегенека и Милуновића. Раша Панков мора да направи неке одлуке сам са собом. Ераковића полако убацивати у ‘ватру’.
Испред одбране, Саного и Николић. Обојица су показала да знају у оба правца што је више него довољно. Као замену њима двојици видим Петровића, али и он, као и Раша, морају да рашчисте неке ствари у својој глави. 
Крила никада боља. Катаи и Бен, ту су Спиридоновић и Гаврић. Сасвим довољни себи да искреирају шансу. Не дај Боже да имају крштеног центарфора који зна да се креће од лопте, да улази у шансе и чека лопте. Врло брзо ћемо откити шта и како за Фалћинелија. Је ли се заправо тако презива или ће бити прекрштен у Фалшинелија. Фудбала зна, али колико је сада у фудбалу ће показати време које проведе код нас.

Време је Деки да покажеш оно што јеси. Мангупа попут тебе имаш, не дозволи да ти се ико меша у тим. Дата ти је још једна шанса да лакшим путем играш јесен у Европи и да полако ствараш тим који ће бити све јачи само ако се води на прави начин. Води као што верујеш њима и више веруј себи и свом осећају. И не замери за ово ти, ово пише човек који је бежао са часова да гледа тебе како играш, који је скакао до неба када си са играчем мање шпицом победио Партизан на ЈНА, који верује да ти можеш !!!!   

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама