Hokej Hokej/Vesti

Jovica Rus više nije trener Crvene zvezde

Jovica Rus

Jedna od velikana modernog hokeja na ledu i Zvezdinih legendi, Jovica Rus, nije više trener beogradskih crveno-belih!

Naime, nakon tri osvojene titule domaćeg šampionata (2018/19/20), kao i IHL takmičenja (2019.), Jovica Rus je odlučio da napusti trenersko mesto Crvene zvezde. Po njegovim rečima došlo je do izvesnog zasićenja u ionako teškim uslovima koje prate domaći hokej.

Ipak, Rus se odlučio da ostane u hokeju i da preuzme kormilo novosadske Vojvodine, ali ne seniorske ekipe nego selekcije U16 pa sve do škole hokeja

Zvezda mora da vidi šta će i kako će dalje što se tiče seniora (za nekih sedam dana očekujemo da imamo potpunije informacije), a posebno je veoma upitno kako će sezona za seniore i izgledati, a sve zbog ove pandemije koju imamo sa korona virusom.

Obzirom da smo u prvobitnom tekstu objavili da će Jovica Rus preuzeti seniore Vojvodine, ovim putem se izvinjavamo i Jovicu Rus, kao i svim ljubiteljima hokeja na grešci koja je nastala nenamerno. 

Komentar

Kliknite da biste objavili komentar

  • Ovo je sjajna vest za celokupni hokej u Srbiji (iz ugla da ce se makar pribliziti nivo hokeja u Srbiji), a najvise naravno za HK Vojvodina i hokej u Novom Sadu.

    Par pojedinaca, drugara, su uz veliki entuzijazam i ljubav prema hokeju iz pepela (bukvalno) podigli sve mladje selekcije HK Vojvodina, i ovo je logican sledeci korak koji bi u nekoj perspektivi (a sigurno ne preko noci) trebao da bude iskorak i unapredi sistem rada i generalno funkcionisanja HK Vojvodine.

    Nadam se samo da ce Jovica Rus ostati u Novom Sadu bar par godina dok ne stignu i neki vidljiviji sportski rezultati.

    Srecno svim hokejasima ove sezone u kojoj ce se videti koliko je bitno da imamo razvijenih bar 4 hokejaskih centara u Srbiji. Ovako, u mladjim selekcijama u najboljem slucaju igrace 4-5 klubova u krug, dok kod seniora CZ i Vojvodina mogu odmah da krenu finalnu seriju na 10 dobijenih.

Skoči na traku sa alatkama