Odbojka Odbojka/Izveštaji Odbojkašice SDCZ

Važna pobeda devojaka u prvom kolu

Odbojkašice Crvene zvezde su osvojile prva tri boda u prvoj superligaškoj utakmici ove sezone pobedom protiv ekipe Partizan SoKer od 3:1 (25:16, 16:25, 25:23 i 25:23)

Utakmica je počela vođstvom crno belih devojaka od 3:0. Međutim, ubrzo su naše devojke preuzele inicijativu i do kraja seta nisu ispuštale prednost. Vladisavljev se odlučio za početnu postavu u sastavu Đorđević-Taubner (dijagonala tehničar-korektor), Milunović-Sajić (primačka dijagonala) i Delić-Vučićević (na pozicijama srednjih blokera).

Izmenama je trener domaćih, Ljubomir Galogaža, pokušavao da promeni energiju u svom timu, ipak Zvezdine odbojkašice su prvi set dobile ubedljivo sa 25:16.

Drugi set je završen identičnim rezultatom, ali u korist domaćih odbojkašica. Ovakvom ishodu su “kumovale” greške naših devojaka. Vladisavljev je iskoristio oba tajm auta, umesto Delićeve je na rezultatu 18:14 ubacio Rodić, a na samom kraju seta je pokušao sa uvođenjem Simić-Ašonja, ali sve to nije donelo bitnu promenu u igri crveno belog tima.

Treći set je doneo dosta neizvesnosti uprkos gotovo stalnoj prednosti naših odbojkašica. Mila Đorđević od početka precizna u distribuciji lopti, ali i u napadu druge lopte. Čim su se crno bele približile na poen razlike pri 11:12, Vladisavljev je reagovao uvođenjem Rodićeve umesto Sare Vučićević. Poenima Sajićeve iz napada i bloka Zvezda dolazi do prednosti od tri poena na rezultatu 13:16. Vladisavljev odlučuje da umesto nje u igru uvede Milicu Tasić na poziciju primača. Uspešnije u napadu su bile odbojkašice Partizana u završnici seta i zapretile izjednačivši na 22:22. Poenima Tare Taubner i Anje Ašonje Zvezda osvaja i ovaj set sa minimalnom prednošću od 25:23.

U početnoj postavi četvrtog seta su se našle Tasićeva umesto Sajićeve i Rodić umesto Vučićević. Posle nekoliko grešaka naših devojaka crno bele dolaze do vođstva od 9:6. Na 16:13 trener Vladisavljev je napravio standardnu izmenu i uveo u igru Simić i Ašonju, što je dovelo do izjednačenja. U nastavku se igralo poen za poen, a posle mnogo neizvesnosti ovaj set je završen rezultatom 25:23 i pobedom naših devojaka.

Najefikasnija igračica Crvene zvezde je bila Milunovićeva, a u timu Partizan Soccer Radonjićeva.

PARTIZAN SOKER – CRVENA ZVEZDA 1:3 (16:25, 25:16, 23:25, 23:25)

Beograd, dvorana: Master. Sudije: Zotović Svetlana i Jovanović Jovan

PARTIZAN SOKER: Božović A. (libero), Drobnjak A. 7, Stanimirović J. 11, Šejat A. 3, Krulj A. 3, Milošević T. 5, Radonjić I. 24, Kukobat A. (libero), Tišma A. 1, Jonjev A. 4, Rodić K. 1, Tomić K. 3, Zubić A., i Kukobat A. (libero). Nije igrala: Ćirković J., Trener: Ljubomir Galogaža

CRVENA ZVEZDA: Taubner T. 13, Rodić I. 3, Vukomanović K., (libero), Sajić N. 8, Milunović M. 17, Đorđević M. 4, Ašonja A. 3, Tasić M. 6, Vučićević S. 3, Delić J. 12, Simić J, Stanković K. (libero). Nisu igrale: Cvetković T. i Vrcelj T. Trener: Aleksandar Vladisavljev

Izvor: OKCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama