Одбојка Одбојка/Извештаји Одбојкашице СДЦЗ

Важна победа девојака у првом колу

Одбојкашице Црвене звезде су освојиле прва три бода у првој суперлигашкој утакмици ове сезоне победом против екипе Партизан СоКер од 3:1 (25:16, 16:25, 25:23 и 25:23)

Утакмица је почела вођством црно белих девојака од 3:0. Међутим, убрзо су наше девојке преузеле иницијативу и до краја сета нису испуштале предност. Владисављев се одлучио за почетну поставу у саставу Ђорђевић-Таубнер (дијагонала техничар-коректор), Милуновић-Сајић (примачка дијагонала) и Делић-Вучићевић (на позицијама средњих блокера).

Изменама је тренер домаћих, Љубомир Галогажа, покушавао да промени енергију у свом тиму, ипак Звездине одбојкашице су први сет добиле убедљиво са 25:16.

Други сет је завршен идентичним резултатом, али у корист домаћих одбојкашица. Оваквом исходу су “кумовале” грешке наших девојака. Владисављев је искористио оба тајм аута, уместо Делићеве је на резултату 18:14 убацио Родић, а на самом крају сета је покушао са увођењем Симић-Ашоња, али све то није донело битну промену у игри црвено белог тима.

Трећи сет је донео доста неизвесности упркос готово сталној предности наших одбојкашица. Мила Ђорђевић од почетка прецизна у дистрибуцији лопти, али и у нападу друге лопте. Чим су се црно беле приближиле на поен разлике при 11:12, Владисављев је реаговао увођењем Родићеве уместо Саре Вучићевић. Поенима Сајићеве из напада и блока Звезда долази до предности од три поена на резултату 13:16. Владисављев одлучује да уместо ње у игру уведе Милицу Тасић на позицију примача. Успешније у нападу су биле одбојкашице Партизана у завршници сета и запретиле изједначивши на 22:22. Поенима Таре Таубнер и Ање Ашоње Звезда осваја и овај сет са минималном предношћу од 25:23.

У почетној постави четвртог сета су се нашле Тасићева уместо Сајићеве и Родић уместо Вучићевић. После неколико грешака наших девојака црно беле долазе до вођства од 9:6. На 16:13 тренер Владисављев је направио стандардну измену и увео у игру Симић и Ашоњу, што је довело до изједначења. У наставку се играло поен за поен, а после много неизвесности овај сет је завршен резултатом 25:23 и победом наших девојака.

Најефикаснија играчица Црвене звезде је била Милуновићева, а у тиму Партизан Соццер Радоњићева.

ПАРТИЗАН СОКЕР – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 1:3 (16:25, 25:16, 23:25, 23:25)

Београд, дворана: Мастер. Судије: Зотовић Светлана и Јовановић Јован

ПАРТИЗАН СОКЕР: Божовић А. (либеро), Дробњак А. 7, Станимировић Ј. 11, Шејат А. 3, Круљ А. 3, Милошевић Т. 5, Радоњић И. 24, Кукобат А. (либеро), Тишма А. 1, Јоњев А. 4, Родић К. 1, Томић К. 3, Зубић А., и Кукобат А. (либеро). Није играла: Ћирковић Ј., Тренер: Љубомир Галогажа

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Таубнер Т. 13, Родић И. 3, Вукомановић К., (либеро), Сајић Н. 8, Милуновић М. 17, Ђорђевић М. 4, Ашоња А. 3, Тасић М. 6, Вучићевић С. 3, Делић Ј. 12, Симић Ј, Станковић К. (либеро). Нису играле: Цветковић Т. и Врцељ Т. Тренер: Александар Владисављев

Извор: ОКЦЗ, званични сајт

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама