Остали спортови СДЦЗ

Шампиони Србије! По пети пут!

Треф, каро, херц, пик… и ЗВЕЗДА!! Након четири сушне године, бриџисти Црвене звезде окитили су се титулом шампиона државе по пети пут од свог оснивања. У финалном мечу који се одиграо овог викенда, Црвена звезда је савладала екипу НБК-а са укупних 17 „имп“ бодова разлике.

                                               ♣ ♦ ♥ ♠

После трофеја освојених 1996., 2001., 2008. и 2015. бриџ секција нашег вољеног спортског друштва уписала је и пету титулу првака Србије у години када се прославља 25-огодишњица постојања нашег бриџ клуба. Лига наше земље започета је још 15. фебруара ове године, да би, услед пандемије Корона вируса била прекинута након одиграних полуфиналних мечева 28. јуна. У прелиминарној фази такмичења, наш тим је заузео високу другу позицију која је улила наду нашим играчима да могу стићи и до новог славља. Иза нашег тима биле су обе новосадске екипе (БК „Нови Сад“ је последњих деценију и по неприкосновен у овом спорту на нашим просторима), које су такође избориле плејоф, док су у доњем делу табеле, редом, биле екипе Земуна, Врњачке бање, Паноније и БТБК (београдски такмичарски бриџ клуб).

Као и у већини спортова, полуфинале се играло по принципу ‘први против четвртог,  други против трећег’. У веома тешком и напетом мечу против најјаче екипе Новог Сада, екипе НС-1, наш тим је извојевао веома тесну победу од +6 имп поена разлике и пласирао се у финале. Поређења ради, то је слично као када би се у кошарци победило са 1-2 поена разлике.

Финални меч био је заказан за овај викенд (дванаестог и тринаестог септембра), а одигран је у Нишу – граду одакле долази и други финалиста, уједно и првопласирана екипа лигашког дела такмичења.

Тај дуел био је конципиран тако да се играло осам рунди – пет првог, и три другог дана. Свака рунда састојала се из 15 дељења, па тако долазимо и до укупног броја од 120 одиграних бордова (бриџерски термин за једну поделу карата). Црвено-бели нису сјајно започели овај меч. Наиме, прва два сета подела наши бриџисти су одиграли подједнако лоше, па смо већ после прве четвртине финала имали осетан заостатак од 43 поена. Ипак, у трећем делу меча комбинација играча коју су чинили Перишић, Алтман, Аздејковић и Вучић, враћа неизвесност у дуел, смањивши укупну разлику на свега девет поена заостатка. До краја суботњег дана, тимови су били мање-више уједначени, па је након 5. рунде домаћи састав имао 13 поена предности.

Неизвестан и тврд меч наставио се и сутрадан – и овај пут су Нишлије на старту биле боље и додале су још осам поена на укупну предност, која је у том тренутку износила +21. Нису лак задатак имали наши играчи у последња два сегмента овог финала, али састав Алтман-Ћурлин, Перишић-Колџић Црвеној звезди доноси сјајан резултат из претпоследњег дела меча  (+33), па се у финални обрачун ушло са фином предношћу нашег тима, од 12 поена. До краја смо некако успели да одржимо, па чак и подебљамо предност, која је, као што је речено на послетку износила 17 поена.

Нишки Бриџ Клуб наступио је у саставу: Калчић, Милутиновић, Ушчумлић, Станковић, Нејковић и Вујчић

а шампиони Србије за 2020. годину, уједно и дугогодишњи чланови БК „Црвена звезда“ су:
Марко Перишић, Борис Алтман, Зоран Колџић, Игор Ћурлин, Драган Аздејковић и Александар Вучић.

Екипа портала „Моја Црвена звезда“ од срца честита нову титулу нашем бриџ клубу, са жељом да и у будућности настави да на овакав начин представља наше спортско друштво. Јер, било да је спортски реквизит лопта, пак, рекет, карте или нешто пето, жеља милионске армије навијача увек је иста.

Извор: мојацрвеназвезда.нет

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама