Кошарка Кошарка/Вести

КК ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – СТВАРИ СУ ЈАСНЕ, ЧАК И „АВАНТУРИСТИМА“

Извор: КК Црвена звезда

КК Црвена звезда мтс супротно свим својим уверењима о начину на који комуницира са јавношћу, (а то свакако нису саопштења на дневном нивоу, простачким увредама и посебно путем личних твитер налога појединаца из менаџмента клуба), као велики клуб, учесник Евролиге, вишеструки освајач АБА лиге, због деликатне ситуације у којој се нашла регионална кошарка, ставља на увид јавности чланове 13 и 14 оснивачког акта друштва у коме се јасно види који Суд је надлежан за спорове у АБА лиги, а то је Трговачки суд у Загребу уз примену права Хрватске и због чега предлог о некаквим арбитражама у Лозани, сматрамо неозбиљним и покушајем опструкције рада целе лиге од стране КК Партизан.

КК Црвена звезда је у складу са одредбама Друштвеног уговора увек чинила напоре, и даље их чини закључењем Извансудске нагодбе да све спорове који произлазе из Друштвеног уговора реше споразумно.

КК Црвена звезда овим путем такође јавно позива Милију Војиновића да саопшти јавности шта је, и да ли је као кандидат за место спортског директора АБА лиге, на коју позицију није изабран управо зато што КК Партизан не испуњава одлуке Скупштине АБА ЛИГЕ, и у ком личном својству и формалном капацитету, предложио клубовима на радном састанку АБА лиге у петак као решење за проблем и опструкцију који је изазвао КК Партизан – испуњење свих одлука Скупштине од 27.05.2020, 16.07.2020 и 23.07.2020. године за које је позитивно гласао и представник КК Партизан, или арбитражу у Лозани (о којој је могао да изнесе само своје приватно размишљање)?

Управо због опструкције КК Партизан НИС и немогућности да уредимо оснивачке акте АБА лиге и постигнемо вансудски споразум, чиме би могли да именујемо менаџмент лиге, Милија Војиновић није још увек именован за спортског директора АБА лиге и не може (као и директор лиге Дубравко Кметовић), да обавља своју функцију, док су и средства лиге такође у блокади.

Милија Војновић је кандидат за место спортског директора и кандидат за лице овлашћено на рачуну представништва АБА ЛИГЕ у Београду, чији је рачун блокиран, управо из разлога неуређења општих аката и неиспуњења одлука Скупштине од стране КК Партизан.

Зато сваки предлог који стиже од КК Партизан након свега наведеног сматрамо лицемерним, малициозним и недобронамерним, јер ко може да схвати озбиљно људе који би по свом нахођењу да мењају и да у потпуности игноришу одлуке Скупштине АБА ЛИГЕ за коју су позитивно гласали – ТРИ ПУТА!, и које су притом једногласно усвојене. Очигледно су то људи навикли да правни акти и прописи као и правне одлуке званичних органа, у овом случају Скупштине АБА ЛИГЕ, њих уопште необавезују, нити их интересују, нити за њих важе?

Међутим, у конкретном случају ће их у потпуности обавезивати и правно ће итекако важити и за њих, са свим материјално финансијским последицама, јер за обавезе АБА ЛИГЕ одговарају и сви клубови у целости својом целокупном имовином. А уколико су појединци злоупотребили свој клуб И његов капацитет и правни оквир, одговараће и својом личном имовином.

Такође, упозоравамо јавност да у овом тренутку не наседа на гласине о формирању некакве нове АБА лиге која може имати огромне последице по све клубове у региону! Упозоравамо авантуристе, недорасле функцијама које обављају, да се науче корпоративном, законитом и правном поступању, да извршавају одлуке органа привредног друштва који се зове АБА ЛИГА ЈТД, јер ће било којим поступком управо они прекршити правило забране конкуренције у односу на АБА ЛИГУ јтд у којој су чланови и сносице веома озбиљне правне последице.

КК Црвена звезда мтс скреће пажњу да било какво „гашење“ лиге, посебно оне са преузетим вишегодишњим обавезама од стране спонзора, може да доведе до бројних судских спорова који би највише девастирали саме клубове чланове АБА лиге јтд (који су власници лиге и имају своја права и обавезе), самим тим и кошарку у региону. Такође, осим милионских одштета, статус нове лиге пред Евролигом из које тренутно имамо проходност у евро такмичења не би био дефинисан.

Зато као одговоран клуб, у ситуацији у којој су сви клубови АБА лиге (осим КК Партизан НИС) за играње АБА лиге јтд, испуњење свих одлука Скупштине и постизање вансудског поравнања између АБА лиге и КК Црвена звезда мтс (са циљем да се уреде оснивачки акти лиге који нису уређени од 2015. године и за који су позитивно гласали СВИ КЛУБОВИ ЧЛАНОВИ СКУПШТИНЕ), апелујемо на јавност да пажљиво прати све изнете чињенице, даља дешавања и евентуалне негативне последице, за које на било који начин неће бити одговорна КК Црвена звезда мтс, већ искључиво КК Партизан.

КК Црвена звезда мтс

Скочи на траку са алаткама