Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize Fudbal/Omladinski pogon

Remi kadeta u Kraljevu

Odigrali su 2:2 izabranici Srđana Stojčevskog u Kraljevu protiv domaćeg Kikera u okviru devetog kola Kadetske lige Srbije. Mrežu rivala su pogađali Mirko Nikolašević i Stefan Leković, a naši biseri su mogli i do sva tri boda, međutim nisu iskoristili prilike koje su imali.

Kiker – Crvena zvezda 2:2 (1:2)

Sudija: Bojan Nikolić.

Strelci: Marinković u 30. i Miličić u 62. minutu za Kiker, a Nikolašević u 20. i Leković u 45. (iz jedanaesterca) za Crvenu zvezdu.

Kiker: Stanišić, Ugrenović, Mihajlović, Miličić, Bukumira, Marinković, Bojović (od 79. Marković) Dragičević, Đurović, Milojković (od 56. Simović), Zečević (od 56. Miletić).

Crvena zvezda: Marinković, Savić (od 49. Mitić), Leković, Vukičević, Stojsavljević (od 49. Marić), Vidojević, Lečić, Radonjić (od 46. Miladinović), Nikolašević (od 78. Lolić), Šljivić (od 46. Bubanj), Mijatović.

Žuti kartoni: Zečević (Kiker), Nikolašević (Crvena zvezda).

Mnoštvo snažnih duela na sredini terena i nešto sporiji ulazak u meč obe ekipe prekinuo je Nikolašević u 11. minutu kada je posle prodora Šljivića šutirao iskosa sa leve strane, iz veoma izgledne pozicije, ali pored gola. Ipak, brzonogi krilni napadač je savladao Stanišića u 20. minutu. Radonjić je izveo korner, Mijatović je istrčao na prvu stativu i bez gledanja poslao loptu pravo na glavu Mirka Nikolaševića koji je rutinski sproveo u mrežu.

Igrao se 26. minut kada je Radonjić mogao da postigne prvenac u crveno-belom dresu. Uposlio ga je Nikolašević, talentovani vezista je precizno šutirao, ali je Stanišić nogom uspeo da zaustavio udarac, a potom je rođeni Nišlija i dva minuta kasnije sa ivice kaznenog prostora pogodio spoljni deo mreže gola, uprkos tome što je lopta imala dobru putanju.

Gosti su došli do izjednačenja u 30. minutu kada je kapiten Marinković snažno šutirao posle prodora na desnom boku i pogodio mrežu prezimenjaka koji čuva gol Crvene zvezde. Kombinovano su Stanišić i Miličić faulirali Nikolaševića u 44. minutu u kaznenom prostoru Kikera, nakon čega je sudija Nikolić pokazao na belu tačku. Odgovornost je preuzeo Stefan Leković, golmana poslao u jednu, a loptu u drugu stranu za vođstvo našeg tima posle prvog dela igre.

Nastavili su naši kadeti da napadaju u nastavku igre, a prvi koji je zapretio bio je Vidojević u 57. minutu kada je glavom posle kornera šutirao pored gola. Ipak, domaći su poravnali rezultat u 62. minutu. Miličić je bio najviši posle centaršuta iz ugla i pogodio mrežu Marinkovića, koji je u napadu pre toga fenomenalno odbranio udarac Miletića.

Lucidno je pokušao Lolić u 82. minutu kada je video da je Stanišić izašao nekoliko koraka ispred gol-linije i maltene pokušao da ga lobuje, ali je lopta završila preko prečke. Mogli su i domaći da dođu do sva tri boda u 90. minutu, ali je Marinković fenomenalno intervenisao, nakon čega je Nikolić svirao kraj.

Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama