Кошарка Кошарка/Вести

ДОБРИЋ И ДАВИДОВАЦ ПРОДУЖИЛИ ВЕРНОСТ ЦРВЕНО-БЕЛИМА!

Извор: КК Црвена звезда

Првотимци Црвене звезде мтс Огњен Добрић и Дејан Давидовац потписали су у понедељак продужетак актуелног уговора са црвено-белима на још годину дана!

Тиме су се Добрић и Давидовац обавезали на нову верност црвено-белима до краја такмичарске сезоне 2021- 2022.

Огњен Добрић је рођен 27.октобра 1994.године у Kнину, прошао је све млађе селекције Црвене звезде, а прве озбиљне професионалне кошаркашке кораке начинио је у ФМП у коме је играо до 2015.

Након што је потписао четворогодишњи уговор са Црвеном звездом, током тог периода наметнуо се као један од најборбенијих играча и постао љубимац навијача. Освојио је три домаћа шампионата, две АБА лиге, Суперкуп АБА лиге и један куп Радивоја Kораћа.

Дејан Давидовац је рођен 17.јануара 1995.године у Зрењанину. Први професионални четворогодишњи уговор са црвено-белима потписао је 2017.године, пре тога наступао је за екипе Пролетера и Вршца, а од 2015-2017. године играо је са великим успехом за KK ФМП. Са KK Црвена звезда освојио је АБА лигу, две титуле првака Србије и Суперкуп АБА лиге, док је са младом репрезентацијом освојио титулу првака Европе 2015.године. Давидовац са својом висином од 203 центиметра може да покрива више позиција у тиму, од бека до крила и крилног центра.

Продужетком уговора тандема репрезентативаца Србије, Црвена звезда је још једном показала да као клуб има јасно постављен систем и план за године које долазе.

Екипа Црвене звезде мтс у уторак отпутовала у Турску на припремни турнир, а према раније утврђеним распоредима, такмичарску сезону отвара утакмицом са Фенербахчеом у Истанбулу почетком октобра.

Скочи на траку са алаткама