Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize Fudbal/Omladinski pogon

Kadeti remizirali u derbiju

Uprkos tome što su izabranici Srđana Stojčevskog imali više od igre, veliki broj prilika, kao i totalnu inicijativu, utisak je da im je nedostajalo više sreće u pojedinim trenucima meča koji je završen rezultatom 2:2, a u kom su odmerili snage sa Partizanom u okviru 8. kola Kadetske lige Srbije. Precizni za Crvenu zvezdu su bili neumoljivi Davor Rakić, kao i Nemanja Vidojević koji je postigao evro-gol.  

Crvena zvezda – Partizan 2:2 (2:1)

Stadion: “Tereni Omladinske škole FK Crvena zvezda”.

Sudija: Dejan Trifković.

Strelci: Rakić u 7. i Vidojević u 21. minutu za Crvenu zvezdu, a Jevremović u 41. (iz jedanaesterca) i Nikolić u 87. minutu za Partizan.

Crvena zvezda: Marinković, Savić (od 79. Svetozarević), Vukičević, Leković, Mitić, Vidojević, Šljivić (od 77. Lolić), Radonjić (od 63. Ergarac), Mijatović, Nikolašević (od 48. Miladinović), Rakić (od 83. Bubanj).

Partizan: Mihajlović, Stašević, Mirosavić (od 46. Trkulja), Nikolić, Stjepanović, Aćimović, Jevremović, Lazarević (od 67. Cvetković), Baždar, Isailović (od 67. Milosavić, od 84. Serdar), Trifunović (od 59. Stojanović).

Žuti kartoni: Mitić (Crvena zvezda), Nikolić, Trkulja (Partizan)

Šanse Mijatovića i Rakića iz uvodnih minuta meča su samo najavile sve ono što su izabranici Srđana Stojčevskog imali u repertoaru za prvi deo igre koji je u potpunosti pripao crveno-belima. Mrežu večitog rivala načeo je Davor Rakić u sedmom minutu kada je primio loptu grudima posle dodavanja Šljivića i rutinski sa desetak metara pogodio mrežu rivala.

S druge strane, istakao se i Marinković kada je Baždar izašao pred njega i pokušao da ga predribla, ali je naš čuvar mreže predvideo tu nameru i pokupio loptu. Prednost je udvostručio Nemanja Vidojević u 21. minutu kada je sa ivice kaznenog prostora sjajno pogodio rašlje gola koji čuva Mihajlović i demonstrirao razoran udarac koji poseduje.

U dva navrata je pokušao i Nikolašević, a sudija Trifković je u 41. minutu pokazao na belu tačku posle nesmotrenog starta Lekovića u kaznenom prostoru. Jevremović je bio siguran izvođač i smanjio zaostatak crno-belih.

Rakić je i u nastavku igre pravio velike probleme defanzivcima Partizana. Prvo je u 57. minutu posle nekoliko driblinga snažno šutirao pored stative, a onda je i osam minuta kasnije fenomenalno nadmudrio Nikolića, ali se paradom istakao Mihajlović. Pretio je i Mijatović u 76. minutu, ali je njegov udarac posle lucidnog pasa u prostor od strane Rakića bio izblokiran.

Mogao je Bubanj samo nekoliko minuta po ulasku sa klupe da reši pitanje pobednika, ali je ponovo Mihajlović bio na visini zadatka i uspeo da odbrani pokušaj napadača iz Niša koji je kombinovao sa Mijatovićem. Gosti su naplatili promašaje našeg tima u 87. minutu kada je Nikolić bio najspertniji posle kornera i gužve, te glavom poslao loptu u mrežu i postavio konačan rezultat na današnjem susretu.

Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama