Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе Фудбал/Омладински погон

Кадети ремизирали у дербију

Упркос томе што су изабраници Срђана Стојчевског имали више од игре, велики број прилика, као и тоталну иницијативу, утисак је да им је недостајало више среће у појединим тренуцима меча који је завршен резултатом 2:2, а у ком су одмерили снаге са Партизаном у оквиру 8. кола Кадетске лиге Србије. Прецизни за Црвену звезду су били неумољиви Давор Ракић, као и Немања Видојевић који је постигао евро-гол.  

Црвена звезда – Партизан 2:2 (2:1)

Стадион: “Терени Омладинске школе ФК Црвена звезда”.

Судија: Дејан Трифковић.

Стрелци: Ракић у 7. и Видојевић у 21. минуту за Црвену звезду, а Јевремовић у 41. (из једанаестерца) и Николић у 87. минуту за Партизан.

Црвена звезда: Маринковић, Савић (од 79. Светозаревић), Вукичевић, Лековић, Митић, Видојевић, Шљивић (од 77. Лолић), Радоњић (од 63. Ергарац), Мијатовић, Николашевић (од 48. Миладиновић), Ракић (од 83. Бубањ).

Партизан: Михајловић, Сташевић, Миросавић (од 46. Тркуља), Николић, Стјепановић, Аћимовић, Јевремовић, Лазаревић (од 67. Цветковић), Баждар, Исаиловић (од 67. Милосавић, од 84. Сердар), Трифуновић (од 59. Стојановић).

Жути картони: Митић (Црвена звезда), Николић, Тркуља (Партизан)

Шансе Мијатовића и Ракића из уводних минута меча су само најавиле све оно што су изабраници Срђана Стојчевског имали у репертоару за први део игре који је у потпуности припао црвено-белима. Мрежу вечитог ривала начео је Давор Ракић у седмом минуту када је примио лопту грудима после додавања Шљивића и рутински са десетак метара погодио мрежу ривала.

С друге стране, истакао се и Маринковић када је Баждар изашао пред њега и покушао да га предрибла, али је наш чувар мреже предвидео ту намеру и покупио лопту. Предност је удвостручио Немања Видојевић у 21. минуту када је са ивице казненог простора сјајно погодио рашље гола који чува Михајловић и демонстрирао разоран ударац који поседује.

У два наврата је покушао и Николашевић, а судија Трифковић је у 41. минуту показао на белу тачку после несмотреног старта Лековића у казненом простору. Јевремовић је био сигуран извођач и смањио заостатак црно-белих.

Ракић је и у наставку игре правио велике проблеме дефанзивцима Партизана. Прво је у 57. минуту после неколико дриблинга снажно шутирао поред стативе, а онда је и осам минута касније феноменално надмудрио Николића, али се парадом истакао Михајловић. Претио је и Мијатовић у 76. минуту, али је његов ударац после луцидног паса у простор од стране Ракића био изблокиран.

Могао је Бубањ само неколико минута по уласку са клупе да реши питање победника, али је поново Михајловић био на висини задатка и успео да одбрани покушај нападача из Ниша који је комбиновао са Мијатовићем. Гости су наплатили промашаје нашег тима у 87. минуту када је Николић био најспертнији после корнера и гужве, те главом послао лопту у мрежу и поставио коначан резултат на данашњем сусрету.

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама