Кошарка Кошарка/Вести

Капитен о јубилеју: Не могу да верујем да је толико прошло

Бранко Лазић је власник многих рекорда у дресу КК Црвена звезда мтс. Један је од симбола великих успеха у последњој деценији, а његов став на терену и бескомпромисна борба увек прави пример како један капитен треба да се понаша и предводи тим. Навика подизања трофеја довела је до тога да увек зна какви су циљеви Црвене звезде у свакој наредној сезони. Његово искуство је непроцењиво, а поготово ће доћи до изражаја у наредној сезони која ће бити специфична и у којој ће црвено-бели дрес носити неколико новајлија и младих играча. Имаће поред себе капитенски пример који ће наредне сезоне прославити нови јубилеј. Бранко Лазић ће наступати за Црвену звезду у 10. јубиларној сезони:

– Не могу да верујем да је већ толико прошло, обзиром да ми делује јако брзо, али ми је драго да смо дошли до те цифре и да проводимо већ 10. годину заједно – рекао је Бранко Лазић, а потом говорио о припремама за наредну такмичарску годину:

– Ове сезоне смо за промену дошли на припреме на Копаоник где су услови феноменални, све мере заштите играча у здравственом и тренажном смислу су предузете и осећамо се заиста сјајно. Имамо све услове да спремни дочекамо почетак сезоне – истакао је Лазић, а потом направио мало поређење са претходним годинама:

– Ништа није неуобичајно у односу на претходне сезоне што се тиче припрема и тренинга. Једино је због ситуације са вирусом мало другачије. Дужа је била пауза него претходних година па сам лето искористио и да се одморим и проведем време са породицом и пријатљима, али и да се припремим. У нову сезону улазим спреман и за сада све тече по плану – рекао је капитен црвено-белих и затим говорио о циљевима који га прате већ годинама:

– Знају се циљеви Црвене звезде, а то је освајање Јадранске лиге и обезбеђивање пласмана у Евролигу наредне сезоне. Што се тиче Евролиге циљ је да се покажемо у што бољем светлу и забележимо што више победа и добрих партија. Наравно, ако нам се укаже прилика за пролазак у наредну рунду да то спремни дочекамо и искористимо – истакао је Бранко Лазић, а затим се осврнуо на долазак тренера Саше Обрадовића:

– За сада је све сјајно, још увек смо у фази упознавања, али овај период који смо провели заједно је заиста феноменалан. Веома ми је драго што је један такав Звездаш дошао да води први тим Црвене звезде – закључио је капитен Бранко Лазић.

Извор: ККЦЗ, званични сајт

Скочи на траку са алаткама