Vaterpolo Vaterpolo/Vesti SDCZ

Kup Srbije u novembru i decembru, prvenstvo počinje u februaru

Vaterpolo savez Srbije objavio je da će u narednoj sezoni biti organizovan Kup i Prvenstvo Srbije za seniorke i sve mlađe takmičarske kategorije.

Tačan raspored još uvek nije napravljen, jer klubovi tek treba da se prijave za učešće, ali je za sada poznato da će se, kao i prošle sezone, najpre održati Kup. Posle dva turnira, koja će se igrati od 13. do 15, odnosno od 27. do 29. novembra, uslediće finale 29. decembra ove godine.

Prvenstvo u prošloj sezoni nije završeno, a sledeće godine će početi takođe u februaru, a plan je da se završi do kraja maja 2021. godine.

Takođe, u novoj sezoni biće organizovano Prvenstvo i Kup Srbije za igračice do 14, 15, 17 i 18 godina. Ukoliko se u jednoj takmičarskoj kategoriji prijavi manje od tri kluba, takmičenje za tu kategoriju neće biti organizovano.

Kup za igračice do 17 i 18 godina biće održan u oktobru, dok će se igračice rođene 2006. i 2007. godine za trofej boriti u decembru.

Prvenstvo Srbije za igračice do 14, 17 i 18 godine biće održano u junu naredne godine, dok će se 15-godišnjake za titulu prvaka Srbije boriti u aprilu.

Sistem takmičenja je turnirski gde svi klubovi moraju odigrati međusobne utakmice. Konačni plasman se utvrđuje nakon odigranog turnira u skladu sa postignutim rezultatima.

Izvor: SDCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama