Rukomet Rukomet/Vesti SDCZ

I rukometaši u pogonu

Rukometaši Crvene zvezde krenuli su sa treninzima i započeli pripreme za novu sezonu.

Trener Žikica Milosavljević je okupio ekipu, a prva nedelja protiče radno, vredno i u dobrom raspoloženju. Posle duže pauze Zvezdini momci su se uželeli terena, a već naredne nedelje u planu su i prve kontrolne utakmice.

U rukometnom delu Marakane odlučili su se za spoj mladosti i iskustva. Trenutno šest novajlija, koji će osvežiti ekipu u narednoj sezoni. Dobro poznato lice je povratnik, levo krilo Viktor Matičić (27), bivši kapiten i najbolji strelac ekipe do odlaska u Metaloplastiku u zimu 2018.godine. Posle dve i po sezone Viktor je ponovo na mestu uspeha.

Njemu su se pridružili juniorski reprezentativac iz Rakovice Mirko Đurović (srednji bek, 20 godina), zatim desno krilo Nemanja Jović (RK Studentski grad, 19), izdanak Zvezdine škole i generacije 2000 Ognjen Radojičić (levi bek, Šamot) i dvojac kadetskih reprezentativaca na pozajmici iz Vojvodine, pivot Luka Rogan (17) i levi bek Nikola Kovačević (18). I u narednoj sezoni na golu Zvezde stajaće juniorski reprezentativac Dimitrije Jelić. Ekipi je priključen iz mlađih kategorija i talentovani Boško Stanisavljević (2002).

Ekipu su napustili golman Janko Gemaljević, Bogdan Utvić, Aleksandar Stanojević (Radnički KG), Aleksa Tufegdžić (Slovan Ljubljana), Predrag Rodić (Braga), Miljan Erić (Dubočica), kao i krilni igrači Nikola Nikolić i Boris Jovanović.

U narednom periodu se očekuje i kompletiranje ekipe. Start nove sezone ARKUS lige zakazan je za 3.oktobar.

Izvor: SDCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama