Кошарка

Ускоковић: Први тим је остваење сна

Алекса Ускоковић тренутно живи свој сан и сан многе деце која чине своје прве кошаркашке кораке. Још од пионирске селекције део је система Црвене звезде са којом је освајао трофеје у свим селекцијама, био капитен многих шампионских генерација баш као и оне јуниорске репрезентације Србије која је 2017. године постала првак Европе.

Ускоковић зна како се освајају трофеји, има и навику да их подиже, а следећа сезона ће представљати и највећи изазов. Сви који су пратили развој младог плејмејкера знају да борба на терену никада неће изостати, а како сам истиче уласком у први тим Црвене звезде досањао је свој сан:

– Тачно је да сам прошао све млађе категорије клуба и дошао сам сада у први тим. Наравно да је за мене ово велики успех и на неки начин остварење сна. Почео сам као пионир да тренирам у Црвеној звезди и корак по корак сам ишао и успео да дођем до првог тима. Велика је сатисфакција и надам се да ћу оправдати поверење. Ту сам да радим, не бојим се ничега и надам се да ће све бити ОК – рекао је Ускоковић, а потом говорио о наредним изазовима истичући у први план тимске резултате:

– Већину играча знам од раније, причао сам такође и са тренером Обрадовићем и једноставно највише бих волео да остваримо све оно што смо на почетку зацртали, а то су АБА лига, домаћи Куп и домаћи шампионат. Што се тиче Евролиге да пробамо што даље да догурамо. Најмлађи сам у тиму тренутно, на мени је да се борим за место, да радим и надам се да ћу испунити оно што се очекује од мене – истакао је млади плејмејкер.

Алекса Ускоковић је свестан да је његов сан исти као и многе деце која имају страст према кошарци и црвено-белим бојама и имао је поруку за њих.


– Клинцима бих препоручио да верују у своје снове. Много је велики пут и нико не зна шта ће се на њему догодити, али једноставно да верују у свој рад и иду корак по корак, да верују у себе и онда ће све доћи на своје место. Порука за навијаче је да нас подржавају током целе сезоне, а ми ћемо дати наш максимум и надам се да ћемо успети да оправдамо њихова очекивања – закључио је Ускоковић.

Извор: ККЦЗ, званични сајт

Скочи на траку са алаткама