Fudbal Fudbal/Najava utakmica

Milijaš: Fokusirani na Proleter

Crvena zvezda će u petak od 18 časova gostovati Proleteru u Novom Sadu u okviru 5. kola Superlige Srbije. Očekivanja pred meč izneo je Nenad Milijaš, pomoćni trener, koji ističe da je fokus upravo na tom susretu, uprkos činjenici da je naš klub u ciklusu utakmica koje se igraju na tri dana.

– Gostovanje između dva evropska duela je uvek teško. Proleter je odigrao nekoliko dobrih i čvrstih utakmica, pogotovo kod kuće. Nijedan meč nije lak, uvek imamo posebnu pripremu za protivnika i svesni smo da je svaki bod bitan na putu do osvajanja titule. Trudimo se da igrače fokusiramo na to da razmišljaju o Proleteru, iako j e donekle i normalno da razmišljaju o evropskim utakmicama. Verujem da ćemo doći do cilja – počeo je Milijaš.

Gotovo sve ekipe iz prvenstva se protiv Crvene zvezde brane. Nekadašnji fudbalski as, a sada pomoćnik Dejana Stankovića ima rešenje za to.

– Radimo na treninzima i kako da probijemo „bunker“. Većina utakmica nam je takva da igramo protiv ekipa koje stoje nazad i čekaju kontre. Opet, kad god napadamo, moramo da razmišljamo o odbrani. Mislim da pojedinačni kvalitet tu najviše dolazi do izražaja i rešava utakmice. Imamo igrača sposobne za to. Uvek je lakše kad se postigne prvi gol i na vreme „otvori“ utakmica.

Govorio je Milijaš i o raspoloživom igračkom kadru pred meč sa Proleterom.

– Tek smo imali jedan trening posle utakmice sa Evropom, tako da ćemo videti. Svi su zdravi, razgovaraćemo sa fudbalerima, videti kako se osećaju i izvešćemo najbolji sastav od igrača koji su spremni za meć. Ko god bude dobio šansu i zaigrao, zna šta treba da radi kada nosi Zvezdin dres. Kod nas nema prvih 11, svako čeka priliku – podvukao je Milijaš.

Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama