Фудбал Фудбал/Најава утакмица

Милијаш: Фокусирани на Пролетер

Црвена звезда ће у петак од 18 часова гостовати Пролетеру у Новом Саду у оквиру 5. кола Суперлиге Србије. Очекивања пред меч изнео је Ненад Милијаш, помоћни тренер, који истиче да је фокус управо на том сусрету, упркос чињеници да је наш клуб у циклусу утакмица које се играју на три дана.

– Гостовање између два европска дуела је увек тешко. Пролетер је одиграо неколико добрих и чврстих утакмица, поготово код куће. Ниједан меч није лак, увек имамо посебну припрему за противника и свесни смо да је сваки бод битан на путу до освајања титуле. Трудимо се да играче фокусирамо на то да размишљају о Пролетеру, иако ј е донекле и нормално да размишљају о европским утакмицама. Верујем да ћемо доћи до циља – почео је Милијаш.

Готово све екипе из првенства се против Црвене звезде бране. Некадашњи фудбалски ас, а сада помоћник Дејана Станковића има решење за то.

– Радимо на тренинзима и како да пробијемо „бункер“. Већина утакмица нам је таква да играмо против екипа које стоје назад и чекају контре. Опет, кад год нападамо, морамо да размишљамо о одбрани. Мислим да појединачни квалитет ту највише долази до изражаја и решава утакмице. Имамо играча способне за то. Увек је лакше кад се постигне први гол и на време „отвори“ утакмица.

Говорио је Милијаш и о расположивом играчком кадру пред меч са Пролетером.

– Тек смо имали један тренинг после утакмице са Европом, тако да ћемо видети. Сви су здрави, разговараћемо са фудбалерима, видети како се осећају и извешћемо најбољи састав од играча који су спремни за мећ. Ко год буде добио шансу и заиграо, зна шта треба да ради када носи Звездин дрес. Код нас нема првих 11, свако чека прилику – подвукао је Милијаш.

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама