Кошарка Кошарка/Вести

ТИМ ДЕЦЕНИЈЕ КК ЦРВЕНА ЗВЕЗДА У ЕВРОЛИГИ

Извор: СД Црвена звезда

КК Црвена звезда мтс ове сезоне наступиће седми пут у последњих 8 година у најелитнијем европском клупском такмичењу – Евролиги.

Црвено-бели су постали редовни учесници и стандардни члан евролигашке породице, а Евролига је путем званичног сајта објавила резултате гласања за најбољи тим КК Црвена звезда у период од 2010. до 2020. године.

У том периоду,заправо до 2013-2020.године чиме овај резултат и рад клуба добијају још више на значају, Црвена звезда је одиграла бројне велике утакмице, а сада према гласању идеални тим црвено-белих у протеклој деценији чине четири странца и шесторица српских кошаркаша.

Од српских играча на листи су Бобан Марјановић, Никола Калинић, Стефан Јовић, Марко Симоновић, Марко Гудурић и Василије Мицић, док екипу страних играча чине Перо Антић, Чарлс Џенкинс, Квинси Милер и Мајк Цирбес.

Треба напоменути да због ограниченог броја места, нема и појединих играча који су то учинком сигурно заслужили – играли неке врло важне утакмице, били интегрални део успеха Црвене звезде и исписивали странице историје клуба.

КК Црвена звезда и наредне сезоне учествоваће у елитном такмичењу, а први меч у такмичарској сезони 2020-2021 играће са Фенербахчеом у Истанбулу.

Скочи на траку са алаткама