Кошарка Кошарка/Вести

СИМОНОВИЋ: ХВАЛА САЛЕТУ НА ШАНСИ ДА ПОНОВО ЗАИГРАМ ЗА ВОЉЕНИ ТИМ

Извор: СД Црвена звезда

КК Црвена звезда мтс већ шест дана на Копаонику вредно тренирају у циљу да се што боље припреме за наредну сезону која ће носити пуно изазова. Црвено-бели су пред собом поставили високе циљеве, на шта их обавезује грб који носе. Како је играти за клуб са таквом традицијом и великом базом навијача најбоље знају искусни играчи који иза себе имају позамашан број сезона у Црвеној звезди.

Један од њих је повратник Марко Симоновић. Трофејни првотимац са пребогатим клупским и репрезентативним искуством. Како и сам истиче, Симоновић се вратио у вољени клуб и то са нешто другачијом улогом него до сада.

’’Радујем се што је сезона коначно почела и што смо се сви окупили. Срећан сам што смо сви на броју, хвала богу сви здрави и орни да радимо и припремамо за најтеже изазове. Срећан сам што сам се вратио у клуб трећи пут, пета година све укупно. Када сам одлазио рекао сам да је Црвена звезда велики клуб који из године у годину расте и стварно је тако. Свих ових година уназад, из дана у дан и из годину у годину клуб расте и стварно је досегао сјајан лигашки међународни ниво. Честитам свима на томе, свим запосленима у клубу, наравно и свим играчима и тренерима јер да није било њих и нас у претходном периоду не би ни тога било. Надам се да ћемо наставити истим темпом и Црвену звезду репрезентовати на најбољи могући начин’’, истакао је Симоновић, а потом говорио о амбицијама за наредну сезону:

’’Што се мене лично тиче, доста смо причали Сале и ја. Хвала му заиста на указаном поверењу и што ми је дао шансу да још једном заиграм за свој вољени тим. Мислим да нас очекује изузетно тешка сезона и чињеница је да ће моја улога бити да помогнем екипи, свим играчима и новајлијама да се што пре уклопе и схвате шта је Црвена звезда, као и то шта значи играти за Црвену звезду, а то верујте није ни мало лак посао. Велика су очекивања, велики је притисак што је и нормално јер Црвена звезда пуца на највише могуће резултате. Сви тога морамо да будемо свесни и живимо са тим’’, рекао је сјајни тројкаш.

Марко Симоновић је свестан да ће наредна сезона бити поптуно другачија у односу на све досадашње у његовој пребогатој каријери.

’’Сезона ће бити јако тешка. Надам се пре свега да ћемо сви бити здрави и ту не мислим само на играче, стручни штаб у код нас у клубу већ мислим генерално на целу Европу и свет глобално. Желим свима да буду здрави и да се све ово што пре заврши. Ми се припремамо за сезону према нормалном распореду који имамо пред собом и надам се да ћемо тако играти. Чињеница је да ће бити другачије. У сваком случају то су нови изазови и свако од нас мора да буде по мом мишљењу додатно фокусиран на те ствари, буде додатно мотивисан и спреман да поднесе додатну жртву да да допринос екипи. Наши циљеви остају исти, желимо да освојимо три трофеја у домаћим такмичењима и да будемо што конкурентнији у Евролиги. Надам се да ћемо то и успети и да ћемо пре свега остати здрави’’, рекао је Симоновић, а потом послао поруку навијачима:

’’Хвала вам на подршци и на љубави коју нам шаљете и дајете свакодневно. Надам се да ћемо све то оправдати’’, закључио је искусни првотимац Црвене звезде мтс.

Скочи на траку са алаткама