Фудбал Фудбал/Вести

СТАНКОВИЋ: КРОЗ ОВАКВЕ УТАКМИЦЕ РАСТЕМО

Извор: СД Црвена звезда

Црвена звезда је тријумфовала над Спартаком (3:2) у оквиру 4. кола Суперлиге Србије, а шеф стручног штаба нашег тима Дејан Станковић сматра да су овакви мечеви драгоцени.

– Тип утакмице која може да оде на једну или другу страну, али кроз овакве мечеве растемо. Екипа је одиграла добро, види се да су после три сусрета у девет дана „тешки“, да су се можда мало и задовољили, али не може увек да буде „мед и млеко“. Морају да буду спремни и на мечеве у којима је противник у сваком тренутку опасан, где ривал жели да игра, да се надмеће. Правили смо доста грешака, поготово у одбрани, али успели смо да од 1:1 стигнемо до 3:1 и да је било више концентрације, било би и убедљивије. Окрећемо се мечу против Европе – почео је Станковић.

Расположени на данашњем мечу су били нападачи Ел Фарду Бен и Антонио Томане. Репрезентативац Комора је постигао два, а португалски интернационалац један погодак.

– Посао им је да постижу голове. Могао је Бен и хет-трик да оствари да није промашио пенал. Морамо да будемо фокусирани на игру константно, ако је требало нешто да се деси, онда боље вечерас. Задовољан сам у сваком случају, требао нам је овако мотивисан противник.

Прилику да стартује као најистуренији на данашњем мечу у редовима црвено-белих, имао је Ел Фарду Бен, а да би и чешће могли да га гледамо у тој улози потврђују речи Дејана Станковића.

– Рачунам на њега као шпица. Дао је два гола, промашио пенал, али упркос томе, остварио је феноменалан учинак – подвукао је Станковић.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама