Кошарка Кошарка/Вести

Црвено-бели кренули пут Копаоника

Делегација КК Црвена звезда мтс кренула је пут Копаоника. На планини ће црвено-бели провести наредних 17 дана у циљу да на најбољи могући начин одраде прву фазу припрема за сезону 2020/2021.

Претходних дана првотимци Црвене звезде мтс вршили су детаљне прегледе у ординацији ”Вита максима” у оквиру дворане Баскет Ленд, као и велики део неопходних и детаљних прегледа плућа и магнетне прегледе у ординацији ”Бел Медик”. Резултати тестова су показали завидну физичку спрему свих првотимаца, као и да нема никаквих компликација и проблема за нови почетак црвено-белих. Потребно је истаћи и да су сви играчи Црвене звезде били негативни на тестирању на Ковид-19. На тај начин стекли су се сви могући услови за почетак припрема.

Пре самог пута одржан је кратак састанак менаџмента, стручног штаба и првотимаца уз поштовање свих прописаних мера, а то ће бити пракса и у наредним данима. Наиме, следећи смернице Владе Републике Србије, крзиног штаба и Евролиге менаџмент Црвене звезде се побринуо да сви првотимци имају несметане услове за рад и да њихова једина брига буде најбоља могућа базична припрема за све изазове који следе. Сви протоколи ће на Копаонику бити строго поштовани и контролисани јер КК Црвена звезда мтс има за циљ да ни на један начин не угрози здравље спортиста и стручног штаба.

14 првотимаца Црвене звезде задужило је опрему новог техничког партнера Клуба реномираног светског произвођача опреме адидас и упутило се ка Копаонику. То су:

Ленгстон Хол, Кори Волден, Алекса Ускоковић, Џордан Лојд, Алекса Раданов, Бранко Лазић, Дејан Давидовац, Марко Симоновић, Бориша Симанић, Дуоп Рит, Марко Јагодић-Куриџа, Лендри Ноко и Огњен Кузмић.

У наредној фази припрема Црвена звезда ће учествовати на два изразито јака турнира. То ће бити изврсна прилику да се уиграју пред такмичарске утакмице са ривалима који наредне сезоне имају највише амбиције.

Црвено-бели су добили позив да учествују на престижном турниру „Глориа Куп“ у Анталији који ће се одржати од 8-16. септембра ове године.

На турниру ће учествовати екипе: Ефес-а, Фенербахчеа, Химкија, Турк Телекома, Галатасараја, Каршијаке и Црвене звезде.

Одмах након тога екипи коју ће од ове сезоне предводити нови тренер Саша Обрадовић путује у Москву где следе нове провере на чувеном купу „Гомељски“. Турнир који носи назив по легендарном руском тренеру ове сезоне одржаће се од 16. до 19.9.2020. године.

Ове сезоне на турниру ће учествовати екипе Панатинаикоса, Локомотиве, Црвене звезде и домаћина турнира московског ЦСКА.

КК Црвена звезда мтс ће о току припрема детаљно информисати јавност путем свих својих друштвених платформи.

Извор: ККЦЗ, званични сајт

Скочи на траку са алаткама