Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Mačva – Crvena zvezda 0:3 (0:1)

Nastavili su fudbaleri Crvene zvezde da pružaju fenomenalne partije na startu Superlige, pa su tako, danas, savladali Mačvu na gostujućem terenu sa ubedljivih 3:0. Precizni za tim Dejana Stankovića u 3. kolu domaćeg prvenstva bili su Nikola Krstović, Veljko Nikolić i Miloš Vulić.
 

Mačva – Crvena zvezda 0:3 (0:1)

Stadion: „Gradski stadion Šabac“.

Sudija: Petar Piper.

Strelci: Krstović u 24, Nikolić u 65. i Vulić u 90. minutu.

Mačva: Perić, Pejović, Ivić, Marković, Dabić, Mijailović, Zukanović (od 75. Milinković), Ristivojević, Adamović, Knežević (od 67. Dukić), Božić.

Rezerve: Samurović, Pešić, Subotić, Obrovac, Milinković, Dukić, Mijailović, Trimanović.

Crvena zvezda: Borjan, Gobeljić, Pankov, Degenek, Rodić, Sanogo (od 46. Petrović), Nikolić (od 84. Gajić), Ivanić (od 75. Vulić), Spiridonović (od 46. Ben), Katai (od 73. Gavrić), Krstović.

Rezerve: Popović, Gajić, Eraković, Babić, Petrović, Vulić, Ben, Gavrić, Radulović, Vukanović, Boaći.

Žuti karton: Pejović (Mačva), Petrović (Crvena zvezda).

Stanković je napravio dve promene u odnosu na prethodnu utakmicu protiv Radničkog, pa su se u startnoj postavi umesto Petrovića i Tomanea našli Sanogo i Krstović. Već u trećem minutu su crveno-beli mogli da postignu pogodak. Sjajno je prošao Rodić po levom boku i uposlio Spiridonovića, ali je lopta nezgodno odskočila, što je omelo našeg krilnog napadača da je zahvati kako je zamislio i pošalje u mrežu. Udarac sa ivice kaznenog prostora oprobao je Katai u sedmom minutu, lopta je imala dobru putanju, ali je završila pored gola.

Mogao je i mladi Krstović da se u dva navrata u jednom napadu upiše u strelce. Pokušao je u gužvi da matira Perića posle izvedenog kornera Kataija u 13. minutu, ali mu je nedostajalo sreće u završnici, premda je uvodna ofanzivna ukazivala na to da su fudbaleri Crvene zvezde bili i više nego raspoloženi za igru.Katai je predstavljao najveću opasnost po gol domaćina, a to je demonstrirao i posle sjajne minijature u 21. minutu kada je odlično šutirao, ali je Perić bio na visini zadatka.

Bunker domaćih probio je Nikola Krstović u 24. minutu, talentovani napadač koji je još na pripremama pokazao da je golgeterski raspoložen. Proigrao ga je Katai, on se odlično zagradio pored Ristivojevića i rutinskom egzekucijom matirao Perića. Zatresla se prečka gola gostiju u 29. minutu kada je Katai odlično izveo slobodan udarac i pokazao da je konstantna pretnja po Mačvu, a pokušao je i Degenek iz odbitka, ali bez uspeha. Identična situacija desila se u 43. minutu. Nameračio se Katai na prečku Mačvinog gola, pa je ponovo zatresao, ovog puta iz igre, ali sa slične udaljenosti kao iz slobodnog udarca nešto ranije.

Odlučio se Stanković za dvostruku izmenu već na startu drugog dela igre pa su na teren ušli Petrović i Ben, a iz igre izašli Sanogo i Spiridonović. Nastavio je Katai tamo gde je stao u prvom poluvremenu. Odlično je prošao u 52. minutu naš krilni napadač po levoj strani, zavrnuo loptu u peterac, ali je malo falilo Krstoviću da je sprovede u mrežu. Postigao je Krstović gol i u 60. minutu, ali je procena linijskog sudije bila ta da je Ben iz gol-auta vratio loptu u peterac koju je crnogorski napadač poslao u mrežu. Prvi udarac u okvir Borjanovog gola bio je u 63. minutu kada je Dabić šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali bez većih problema je to bilo za kapitena našeg tima.

Još jednom je Veljko Nikolić pokazao kakav udarac sa distance ima. Nakon što je protiv Radničkog, u prošlom kolu, postigao fenomenalan pogodak, ponovio je to i u Šapcu. Igrao se 65. minut kada je mladi vezista sa više od dvadeset metara, uz malu pomoć Božića koji je zakačio loptu, uspeo da postigne pogodak i udvostruči prednost našeg tima. Tri minuta kasnije je Dukić nagazio Bena u kaznenom prostoru, ali sudija nije pokazao na belu tačku. Već u sledećem napadu je  Katai sa desetak metara šutirao tik pored stative. Uneo je Vulić svežinu po ulasku, a u 80. minutu je posle sjajnog driblinga šutirao sa više od dvadeset metara, ali ipak pored gola. Ipak, pokazala je naša „sedmica“ hiruršku preciznost u 90. minutu. Fenomenalno je Vulić sa dvadesetak metara, iskosa sa leve strane, pogodio rašlje Perićevog gola, a čuvar mreže Mačve je samo pogledom ispratio udarac kojim je potpisan konačni rezultat na današnjem meču.

 

Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama