Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Мачва – Црвена звезда 0:3 (0:1)

Наставили су фудбалери Црвене звезде да пружају феноменалне партије на старту Суперлиге, па су тако, данас, савладали Мачву на гостујућем терену са убедљивих 3:0. Прецизни за тим Дејана Станковића у 3. колу домаћег првенства били су Никола Крстовић, Вељко Николић и Милош Вулић.
 

Мачва – Црвена звезда 0:3 (0:1)

Стадион: „Градски стадион Шабац“.

Судија: Петар Пипер.

Стрелци: Крстовић у 24, Николић у 65. и Вулић у 90. минуту.

Мачва: Перић, Пејовић, Ивић, Марковић, Дабић, Мијаиловић, Зукановић (од 75. Милинковић), Ристивојевић, Адамовић, Кнежевић (од 67. Дукић), Божић.

Резерве: Самуровић, Пешић, Суботић, Обровац, Милинковић, Дукић, Мијаиловић, Тримановић.

Црвена звезда: Борјан, Гобељић, Панков, Дегенек, Родић, Саного (од 46. Петровић), Николић (од 84. Гајић), Иванић (од 75. Вулић), Спиридоновић (од 46. Бен), Катаи (од 73. Гаврић), Крстовић.

Резерве: Поповић, Гајић, Ераковић, Бабић, Петровић, Вулић, Бен, Гаврић, Радуловић, Вукановић, Боаћи.

Жути картон: Пејовић (Мачва), Петровић (Црвена звезда).

Станковић је направио две промене у односу на претходну утакмицу против Радничког, па су се у стартној постави уместо Петровића и Томанеа нашли Саного и Крстовић. Већ у трећем минуту су црвено-бели могли да постигну погодак. Сјајно је прошао Родић по левом боку и упослио Спиридоновића, али је лопта незгодно одскочила, што је омело нашег крилног нападача да је захвати како је замислио и пошаље у мрежу. Ударац са ивице казненог простора опробао је Катаи у седмом минуту, лопта је имала добру путању, али је завршила поред гола.

Могао је и млади Крстовић да се у два наврата у једном нападу упише у стрелце. Покушао је у гужви да матира Перића после изведеног корнера Катаија у 13. минуту, али му је недостајало среће у завршници, премда је уводна офанзивна указивала на то да су фудбалери Црвене звезде били и више него расположени за игру.Катаи је представљао највећу опасност по гол домаћина, а то је демонстрирао и после сјајне минијатуре у 21. минуту када је одлично шутирао, али је Перић био на висини задатка.

Бункер домаћих пробио је Никола Крстовић у 24. минуту, талентовани нападач који је још на припремама показао да је голгетерски расположен. Проиграо га је Катаи, он се одлично заградио поред Ристивојевића и рутинском егзекуцијом матирао Перића. Затресла се пречка гола гостију у 29. минуту када је Катаи одлично извео слободан ударац и показао да је константна претња по Мачву, а покушао је и Дегенек из одбитка, али без успеха. Идентична ситуација десила се у 43. минуту. Намерачио се Катаи на пречку Мачвиног гола, па је поново затресао, овог пута из игре, али са сличне удаљености као из слободног ударца нешто раније.

Одлучио се Станковић за двоструку измену већ на старту другог дела игре па су на терен ушли Петровић и Бен, а из игре изашли Саного и Спиридоновић. Наставио је Катаи тамо где је стао у првом полувремену. Одлично је прошао у 52. минуту наш крилни нападач по левој страни, заврнуо лопту у петерац, али је мало фалило Крстовићу да је спроведе у мрежу. Постигао је Крстовић гол и у 60. минуту, али је процена линијског судије била та да је Бен из гол-аута вратио лопту у петерац коју је црногорски нападач послао у мрежу. Први ударац у оквир Борјановог гола био је у 63. минуту када је Дабић шутирао са ивице казненог простора, али без већих проблема је то било за капитена нашег тима.

Још једном је Вељко Николић показао какав ударац са дистанце има. Након што је против Радничког, у прошлом колу, постигао феноменалан погодак, поновио је то и у Шапцу. Играо се 65. минут када је млади везиста са више од двадесет метара, уз малу помоћ Божића који је закачио лопту, успео да постигне погодак и удвостручи предност нашег тима. Три минута касније је Дукић нагазио Бена у казненом простору, али судија није показао на белу тачку. Већ у следећем нападу је  Катаи са десетак метара шутирао тик поред стативе. Унео је Вулић свежину по уласку, а у 80. минуту је после сјајног дриблинга шутирао са више од двадесет метара, али ипак поред гола. Ипак, показала је наша „седмица“ хируршку прецизност у 90. минуту. Феноменално је Вулић са двадесетак метара, искоса са леве стране, погодио рашље Перићевог гола, а чувар мреже Мачве је само погледом испратио ударац којим је потписан коначни резултат на данашњем мечу.

 

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама