Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Kadeti sigurni protiv Grafičara

U vrlo neizvesnoj utakmici odigranoj na terenima iza juga Marakane, uspešniji iz dvoboja izašli su fudbaleri Crvene zvezde u odnosu na vršnjake koji nose dres Grafičara. Radost timu Srđana Stojčevskog doneli su Jovan Mijatović u 69. i Mirko Nikolašević u 74. minutu, a odličan otpor pružili su i puleni Nikole Đurovića. 

Grafičar – Crvena zvezda 0:2 (0:0)

Sudija: Aleksandar Anđelić.

Strelci: Mijatović u 69. i Nikolašević u 74. minutu

Grafičar: Kitanović, Petrović, Žaknić, Beković (od 72. Ilić), Graonja, Melentijević, Veselinović (od 80. Marković), Ognjenović (od 86. Stojković), Bošković (od 75. Sandulović), Matić (od 58. Rakić), Kahvić.

Crvena zvezda: Marinković, Mitić (od 62. Miladinović), Leković, Marić, Stojsavljević, Vukičević, Đurić (od 68. Vidojević), Radonjić (od 51. Brajić), Mijatović, Nikolašević (od 75. Lolić), Bubanj (od 51. Rakić).

Žuti kartoni: Žaknić (Grafičar).

Zatresla se prečka gola Grafičara na startu meča. Oprobao je Radonjić udarac sa više od dvadeset metara, ali samo pogodio okvir Kitanovićevog gola. Uzvratili su domaći u 8. minutu preko Žaknića koji je odlično šutirao glavom posle kornera, ali je Marić sa gol-linije uspeo da izbaci loptu. Deset minuta kasnije se zatresla prečka i Marinkovićevog gola kad se Bošković našao ispred njega u izglednoj prilici.

Bio je na visini zadatka Marinković u dva navrata u 32. minutu. Prvo je Ognjenović izašao pred njega, a potom je i Beković glavom šutirao, ali je fenomenalno intervenisao golman rođen 2005. godine. Pretili su puleni Srđana Stojčevskog posle prekida preko Đurića, ali njegov udarac glavom iz 36. minuta je završio u rukama Kitanovića. Tri minuta kasnije je i Bubanj prekombinovao u kaznenom prostoru domaćih posle odličnog pasa Nikolaševića, a Ognjenović je bio neko od koga su sve akcije Nikole Đurovića kretale. U poslednjim sekundama prvog dela igre su mogli fudbaleri Grafičara da dođu do prednosti, ali je Kahvić posle kornera pogodio stativu.

Nastavio je Kahvić da preti golu Crvene zvezde, pa je u 55. minutu posle okreta sjajno šutirao, ali je Marinković još jednom paradom uspeo da zaustavi udarac. Ipak, prvi pogodak na meču viđen je u 69. minutu kada se Mijatović odlično snašao u kaznenom prostoru Grafičara i pogodio dalji ugao Kitanovićevog gola. Nastavili su silovito puleni Srđana Stojčevskog, pa je Nikolašević u 74. minutu iskoristio nepažnju odbrane domaćih i udvostručio prednost. Mogao je i Rakić u dva navrata da pogodi mrežu tima koji predvodi Nikola Đurović, ali je ostalo konačnih 2:0 za Crvenu zvezdu.

Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama