Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Zvezda sigurna protiv Radničkog

Savladali su fudbaleri Crvene zvezde ekipu Radničkog iz Niša (3:0) u okviru 2. kola Superlige Srbije, čime su ostvarili još jednu pobedu u uvodnom delu prvenstva. Mrežu rivala su pogađali Veljko Nikolić, Srđan Spiridonović i Aleksandar Katai.

Crvena zvezda – Radnički Niš 3:0 (2:0)

Stadion: „Rajko Mitić“.

Sudija: Lazar Lukić.

Strelci: Nikolić u 43, Spiridonović u 45. i Katai u 76. minutu.

Crvena zvezda: Borjan, Gobeljić, Pankov, Degenek, Rodić (od 78. Gajić), Petrović (od 71. Sanogo), Nikolić, Ivanić (od 71. Vulić), Spiridonović, Katai (od 78.  Krstović), Tomane (od 46. Ben).

Rezerve: Popović, Gajić, Babić, Jovičić, Sanogo, Vulić, Ben, Radulović, Gavrić, Vukanović, Krstović.

Radnički Niš: Ristić, Stevanović, Bjeličić, Šljivić (od 82. Dašić), Subotić (od 60. T. Petrović), Pejović, Mitrović (od 46. Gavrić), Ćirković, Stoiljković (od 85. Spasić), Pantelić, Živković (od 46. N. Kojić).

Rezerve: M. Kojić, Marković, Spasić, N. Kojić, Gavrić, Kasalica, Miloradović, L. Petrović, T. Petrović, Dašić.

Žuti kartoni: Rodić (Crvena zvezda), Stevanović, Subotić (Radnički).

Uvertiru u meč imali smo u dodeli priznanja za Miloša Vulića čiji je slobodnjak protiv Napretka proglašen za najlepši gol 1. kola Superlige Srbije.

Mirno, uvodno odmeravanje snaga prekinuo je Katai udarcem u 2. minutu posle prodora Gobeljića, ali se našao Stevanović pored naše “desetke” i izblokirao udarac, a potom je i Spiridonović pogodio spoljni deo mreže posle dobre kombinacije na levom boku. Nastavljali su naši krilni napadači da zadaju glavobolju protivničkoj odbrani. Prošao je Katai po boku u 13. minutu, sjajno odigrao za Spiridonovića koji je bez oklevanja šutirao sa nekoliko metara, ali pogodio Ćirkovića na gol-liniji. Kombinovali su Katai i Gobeljić u 19. minutu posle slobodnog udarca, ali je naš desni bek snažno šutirao i pogodio spoljni deo mreže sa ivice kaznenog prostora. Malo je falilo Pankovu da u 26. minutu postigne gol i to na svoj 25 rođendan. Centrirao je Katai iz ugla, a udarac glavom našeg štopera je završio tik pored stative.

Pokazao je lucidnost Katai u 39. minutu kada je prihvatio loptu od Ivanića i izdriblao Stevanovića, ali je defanzivac Radničkog u poslednjem trenutku uspeo da izblokira udarac, iako se činilo da će virtuouz iz Srbobrana poslati loptu u mrežu. Izglednu šansu imao je i Degenek u 42. minutu kada mu je Pankov posle prekida spustio loptu, ali je naš štoper sa nekoliko metara šutirao preko gola. Ipak, bunker gostiju je probijen u 43. minutu od strane Veljka Nikolića. Prihvatio je talentovani vezista loptu na dvadesetak metara od gola, šutirao iz prve i pogodio rašlje Ristićevog gola. A gde je prvi – tu je i drugi. Fenomenalno je Katai povukao kontru, a onda su Ivanić i Spiridonović iskombinovali kao da ceo život igraju zajedno, nakon čega je naša letnja akvizicija pogodila mrežu gola Radničkog. Time je Spiridonović nastavio golgetersku seriju započetu još na pripremama, nakon čega su izabranici Dejana Stankovića mogli mirno da odu na petnaestominutni odmor.

Atraktivno je pokušao Ben na startu drugog dela igre, odmah nakon ulaska na teren, ali je ipak pomoćni sudija signalizirao ofsajd, no u svakom slučaju, lopta je završila pored stative. Postigao je Ben pogodak u 52. minutu, nakon što je bio najviši u skoku, ali se ponovo našao u nedozvoljenoj poziciji. Bio je i razigravački raspoložen napadač sa Komora, pa je u 54.minutu fenomenalno uposlio Ivanića koji je sebi dao prejak for, što je olakšalo posao Ristiću da pravovremeno istrči i odbrani udarac. Nastavio je Katai i u drugom poluvremenu da driblinzima ostavlja Nišlije bez rešenja. Igrao se 57. minut kada je fenomenalnim prodorom iza sebe ostavio dvojicu igrača, ali ipak pogodio spoljni deo mreže.

Pokušavali su naši fudbaleri da udarcima sa distance iznenade Ristića. Prvo je Petrović šutirao u 65, a potom i Spiridonović u 68. minutu, ali su uspeli defanzivci gostiju oba puta da se nađu na pravom mestu i blokiraju pokušaje. Apsolutno je Aleksandar Katai zaslužio da se upiše u strelce na današnjem meču. Sjajno ga je Spiridonović uposlio u kaznenom prostoru gostiju, a Zvezdina “desetka” je u 76. minutu poslala preciznu loptu u ugao i matirala Ristića. Pretili su Ben, Krstović i Sanogo do poslednjeg zvižduka, ali je rezultat ostao identičan kao i onaj iz prošlog kola, kada je Crvena zvezda savladala Novi Pazar – 3:0. 

Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama