Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Станковић: Били смо одлични

Црвена звезда је остварила још једну убедљиву победу, а овог пута је савладан нишки Раднички резултатом 3:0 у оквиру 2. кола Суперлиге Србије. Шеф стручног штаба Дејан Станковић био је и више него задовољан после меча. 

– Одлична утакмица са наше стране. Имали смо мали пад концентрације у другом полувремену, тих првих петнаестак минута, где нам је Раднички направио шансе, али то се дешава. Растемо кроз мечеве, гледаћемо да елиминишемо ту бољку пада концентрације коју вучемо од пре. Први део игре је био добар, играли смо течно и то ме радује, такође сјајно смо вршили пресинг на изгубљену лопту, добро се позиционирали. Кад будемо елиминисали кратак пад концентрације, то ће бити још боље. Задовољан сам играчима, честитам им на доброј игри, у потпуности су испоштовали договор и сигуран сам да ћемо из меча у меч бити све бољи. Што се тиче Радничког, пружили су добар отпор и желим им пуно среће у наставку првенства – почео је Станковић.

Сматра шеф стручног штаба нашег тима да има још простора за напредак.

– Рекао сам да је меч против Новог Пазара за мене био последњи припремни, јер сам знао у ком физичком стању су играчи. Од овог сусрета смо кренули у такмичарски ритам, дижемо форму и бићемо бољи из меча у меч. Сада смо на неких 60, 70 одсто, али верујем у момке. Добро и поштено раде, тако да сам оптимиста.

Ипак, Станковић упркос свом задовољству, жели да што пре елиминише падове концентрације.

– Увек може боље. Желим да концентрација буде константна, може да се погреши, али мора да се зна где то сме да се деси. Не можемо да дозволимо себи да правимо баналне грешке испред нашег шеснаестерца. Ако то радимо, губимо на сигурности, притисну нас, данас се десило да нам тако узму две, три лопте. Међутим, похвала за момке што је то кратко трајало и што су се брзо подигли, па смо наставили да играмо добро.

Говорио је Станковић и о Звездиним шпицевима.

– Томане ради за екипу, али задатак центарфора је да постиже голове. Имали смо много прилика у првом полувремену, али реализација није била на нивоу. Радимо из тренинга у тренинг, из меча у меч, како би довели Томанеа у позицију да погађа. Што се Крстовића тиче, он је будућност клуба, млад играч, много је напредовао у Графичару и сада је сјајна опција за нас. Његових петанест минута од данас је позитиван пример за све, био је добар, као и Ераковић у прошлом мечу. Они треба да се издижу и да верују да могу да успеју у Звезди.

О Вељку Николићу говори у суперлативима.

– Он је већ сад озбиљан играч. Често се чује са клупе да га помињем, баш зато што је он наша „машинерија“ и што даје ритам екипи. Перфектан момак, доступан, пун талента и квалитета – подвлачи Станковић.

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама