Vaterpolo Vaterpolo/Vesti SDCZ

Milanović više nije trener Zvezde

Vaterpolisti Crvene zvezde će imati novog trenera u narednoj sezoni, koja počinje za manje od dva meseca.

Naime, prema pisanju Sportskog Žurnala, Igor Milanović više nije trener crveno-belih, a njega će na klupi zameniti Aleksandar Filipović, koji je već vodio crveno-bele kao prvi trener, a u klubu je jako dugo.

– Prijateljski smo se razišli, nije bilo nikakve drame. Nije ni bilo potrebe. U klubu su mi rekli da moraju da smanje budžet, da će sve biti drugačije od onoga što smo predviđali. Razumeo sam ih, nema tu šta mnogo da se doda – rekao je Igor Milanović za Žurnal.

Zvezda je pokušala angažovanjem bivšeg trenera Partizana, Pro Reka i Galatasaraja da vrati domaće trofeje u svoje vitrine ali u tome nije uspela, pošto je poražena na finalnom turniru Kupa, dok Šampionat nije završen. Ipak, crveno-beli su odlično počeli u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a u Regionalnoj ligi su zauzeli peto mesto.

Aleksandar Filipović, trener VK Crvena zvezda

Prvi čovek crveno-belih, Igor Milojević, takođe je bio kratak:

– Ako može da se kaže da je neki rastanak sa trenerom protekao u korektnom, prijateljskom tonu onda je to ovaj sa Milanovićem. Objasnili smo kakva je situacija, Igor je ranije kao igrač zadužio Zvezdu, sada i kao trener je dao pečat. Želimo mu zaista puno sreće u svim narednim akcijama, konačno reč je o jednom od najboljih igrača svih vremena i dvostrukog osvajača Lige šampiona. Zadovoljni smo što je bio u našem klubu – kaže Milojević i dodaje:

– Okrećemo se našim resursima i kada su u pitanju igrači i treneri. Nije laka situacija i moramo da joj se prilagodimo. Zvezda ide dalje.

Milanović je trenersku karijeru započeo na klupi Partizana, sa kojim je osvojio brojne trofeje i 2011. bio šampion Evrope. Potom je vodio italijanski Pro Reko, sa kojim je takođe osvojio Ligu šampiona. Od 2015. do 2018. je predvodio turski Galatasaraj, a potom je odlučio da se vratio u Beograd. On je i u igračkoj karijeri nastupao za Crvenu zvezdu, sa kojom je bio prvak Jugoslavije.

Filipović novi trener
Crveno-bele će sa klupe predvoditi Aleksandar Filipović, koji je vodio ekipu u dva navrata, posle Aleksandra Nikolića, a drugi put posle Dejana Savića. Sada će prvi put tu biti od početka.

– Dugo sam u klubu znam situaciju. Ranije sam da tako kažem ulazio na pola sezone, sada sam prvi pud od početka. Rano je još za izjave mada znam šta mogu da očekujem i jedino mogu da obećam da ću se truditi da radim najbolje što mogu – rekao je kratko Filipović.

Izvor: vaterpolovesti.com

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama