Ватерполо Ватерполо/Вести СДЦЗ

Милановић више није тренер Звезде

Ватерполисти Црвене звезде ће имати новог тренера у наредној сезони, која почиње за мање од два месеца.

Наиме, према писању Спортског Журнала, Игор Милановић више није тренер црвено-белих, а њега ће на клупи заменити Александар Филиповић, који је већ водио црвено-беле као први тренер, а у клубу је јако дуго.

– Пријатељски смо се разишли, није било никакве драме. Није ни било потребе. У клубу су ми рекли да морају да смање буџет, да ће све бити другачије од онога што смо предвиђали. Разумео сам их, нема ту шта много да се дода – рекао је Игор Милановић за Журнал.

Звезда је покушала ангажовањем бившег тренера Партизана, Про Река и Галатасараја да врати домаће трофеје у своје витрине али у томе није успела, пошто је поражена на финалном турниру Купа, док Шампионат није завршен. Ипак, црвено-бели су одлично почели у квалификацијама за Лигу шампиона, а у Регионалној лиги су заузели пето место.

Aleksandar Filipović, trener VK Crvena zvezda

Први човек црвено-белих, Игор Милојевић, такође је био кратак:

– Ако може да се каже да је неки растанак са тренером протекао у коректном, пријатељском тону онда је то овај са Милановићем. Објаснили смо каква је ситуација, Игор је раније као играч задужио Звезду, сада и као тренер је дао печат. Желимо му заиста пуно среће у свим наредним акцијама, коначно реч је о једном од најбољих играча свих времена и двоструког освајача Лиге шампиона. Задовољни смо што је био у нашем клубу – каже Милојевић и додаје:

– Окрећемо се нашим ресурсима и када су у питању играчи и тренери. Није лака ситуација и морамо да јој се прилагодимо. Звезда иде даље.

Милановић је тренерску каријеру започео на клупи Партизана, са којим је освојио бројне трофеје и 2011. био шампион Европе. Потом је водио италијански Про Реко, са којим је такође освојио Лигу шампиона. Од 2015. до 2018. је предводио турски Галатасарај, а потом је одлучио да се вратио у Београд. Он је и у играчкој каријери наступао за Црвену звезду, са којом је био првак Југославије.

Филиповић нови тренер
Црвено-беле ће са клупе предводити Александар Филиповић, који је водио екипу у два наврата, после Александра Николића, а други пут после Дејана Савића. Сада ће први пут ту бити од почетка.

– Дуго сам у клубу знам ситуацију. Раније сам да тако кажем улазио на пола сезоне, сада сам први пуд од почетка. Рано је још за изјаве мада знам шта могу да очекујем и једино могу да обећам да ћу се трудити да радим најбоље што могу – рекао је кратко Филиповић.

Извор: vaterpolovesti.com

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама