Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize Fudbal/Omladinski pogon

Zvezdini biseri – Od starta jako

U vikendu koji je za nama, počele su Omladinska i Kadetska liga Srbije, a talenti koji stasavaju na terenima iza juga Marakane su ostvarili maksimalan učinak.

Već na startu sezone su omladinci Crvene zvezde pokazali zbog čega se o njima toliko govori u superlativima. Dominantna igra, veliki broj prilika i četiri gola u mreži Spartaka koji prema izjavama iz sopstvenih redova pretenduje na osvajanje šampionata. Mrežu gostiju načeo je Nikola Mituljikić, trijumf je sa dva pogotka utvrdio Nikola Knežević, a tačku na meč stavio je Marko Lazetić za konačnih 4:0.

Crveno-beli kadeti su pokazali veliki karakter, jer su uprkos golu zaostatka posle prvog dela igre, u nastavak meča protiv Spartaka ušli kao potpuno nova ekipa i za samo pet minuta uspeli da preokrenu rezultat. Prvo je pogodio Davor Rakić, a potom i kapiten Jovan Mijatović koji se do kraja meča još jednom upisao u strelce (3:1), čime je tim Srđana Stojčevskog zabeležio trijumf na debiju trenera.

Utakmica omladinaca Grafičara u kojoj je četa Dejana Simića trebala da dočeka Radnički sa Novog Beograda je odložena za drugu polovinu avgusta. Što se tiče kadeta našeg razvojnog tima, sve je prošlo u znaku robusnog centarfora Aleksandra Kahvića, koji je u trijumfu Grafičara nad Mačvom od 11:0, uspeo da postigne čak osam pogodaka. U timu Nikole Đurovića su se u strelce još upisali Pavle Ognjenović, Kosta Veselinović i Vladislav Goldin.

Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama