Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize Fudbal/Omladinski pogon

Rapsodija omladinaca na startu prvenstva

Silovito su omladinci Crvene zvezde ušli u novu takmičarsku sezonu i u prvom kolu deklasirali tim Spartaka rezultatom 4:0. Epitet igrača utakmice svakako pripada dvostrukom strelcu Nikoli Kneževiću, a osim njega mrežu gostiju su pogađali i Nikola Mituljikić i Marko Lazetić. 

Crvena zvezda – Spartak 4:0 (2:0)

Stadion: “Tereni Omladinske škole FK Crvena zvezda”

Sudija: Uroš Ržić.

Strelci: N. Mituljikić u 14, Knežević u 40. i 71. i Lazetić u 81. minutu.

Crvena zvezda: Ćopić, Despotovski (od 75. Lazić), Đurić, Krstić, D. Petrović, Pantić, Ćurić (od 54. Lazetić), Stanković (od 66. Stojanović), N. Mituljikić, J. Mituljikić (od 54. Bačanin), Knežević (od 75. Borović).

Spartak: Tojzan, Rac (od 72. Đekić), Miodragović, Jančić , Mažić, Arsović (od 66. Rosić), Stanisavljević, Dimković, Kilibarda (od 66. Novaković), Popović, Erdelj.

Žuti karton: Krstić, Đurić, Pantić (Crvena zvezda).

Već u drugom minutu meča je mogao Nikola Mituljikić da načne mrežu Subotičana, ali je Tojzan sjajno intervenisao. Ređali su se opasni napadi izabranika Marka Neđića,međutim i Ćopić na drugoj strani bio zapažen.

Šutirao je Knežević silovito u 12. minutu posle odbitka, ali je Tojzan bio na visini zadatka. Mreža gostiju načeta je golom Nikole Mituljikića u 14. minutu. Talentovani vezista je sjajno centrirao, defanzivac Spartaka je nespretno zahvatio loptu koja je završila iza leđa čuvara mreže gostiju.Mogao je i drugi Mituljikić – Jovan u 33. minutu da se upiše u strelce, ali su defanzivci gostiju intervenisali. Ipak, upornost se isplatila našim omladincima u 40. minutu. Sve je krenulo od Stankovića koji je fenomenalno uposlio Ćurića, ovaj snažno šutirao, a lopta se odbila do Kneževića koji je rutinski poslao loptu u mrežu. 

I u drugom poluvremenu se samo nastavila dominacija omladinaca Crvene zvezde koji su danas bili više nego raspoloženi za igru.Ređale su se šanse pred golom gostiju, a najkonkretniji je bio Bačanin koji je fenomenalnim pasom u 71. minutu, kada je praktično sa polovine terena našeg tima poslao oštru loptu u prostor za Kneževića, a ovaj još jednom driblingom, pa potom rutinskom egzekucijom matirao Tojzana. Sjajnu priliku osam minuta kasnije imao je Borović, ali je njegov udarac sa ivice kaznenog prostora završio tik pored stative. Tačku na meč stavio je Marko Lazetić u 81. minutu. Sve je krenulo od Stojanovića koji je driblao po levom boku i onda lucidno promenio stranu, a jedan od najtalentovanijih mladih igrača Srbije – Marko Lazetić, iz “mrtvog” ugla, pogodio mrežu gostiju i na najbolji mogući način zaokružio sjajnu partiju Neđićevih pulena.

Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama