Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе Фудбал/Омладински погон

Рапсодија омладинаца на старту првенства

Силовито су омладинци Црвене звезде ушли у нову такмичарску сезону и у првом колу декласирали тим Спартака резултатом 4:0. Епитет играча утакмице свакако припада двоструком стрелцу Николи Кнежевићу, а осим њега мрежу гостију су погађали и Никола Митуљикић и Марко Лазетић. 

Црвена звезда – Спартак 4:0 (2:0)

Стадион: “Терени Омладинске школе ФК Црвена звезда”

Судија: Урош Ржић.

Стрелци: Н. Митуљикић у 14, Кнежевић у 40. и 71. и Лазетић у 81. минуту.

Црвена звезда: Ћопић, Деспотовски (од 75. Лазић), Ђурић, Крстић, Д. Петровић, Пантић, Ћурић (од 54. Лазетић), Станковић (од 66. Стојановић), Н. Митуљикић, Ј. Митуљикић (од 54. Бачанин), Кнежевић (од 75. Боровић).

Спартак: Тојзан, Рац (од 72. Ђекић), Миодраговић, Јанчић , Мажић, Арсовић (од 66. Росић), Станисављевић, Димковић, Килибарда (од 66. Новаковић), Поповић, Ердељ.

Жути картон: Крстић, Ђурић, Пантић (Црвена звезда).

Већ у другом минуту меча је могао Никола Митуљикић да начне мрежу Суботичана, али је Тојзан сјајно интервенисао. Ређали су се опасни напади изабраника Марка Неђића,међутим и Ћопић на другој страни био запажен.

Шутирао је Кнежевић силовито у 12. минуту после одбитка, али је Тојзан био на висини задатка. Мрежа гостију начета је голом Николе Митуљикића у 14. минуту. Талентовани везиста је сјајно центрирао, дефанзивац Спартака је неспретно захватио лопту која је завршила иза леђа чувара мреже гостију.Могао је и други Митуљикић – Јован у 33. минуту да се упише у стрелце, али су дефанзивци гостију интервенисали. Ипак, упорност се исплатила нашим омладинцима у 40. минуту. Све је кренуло од Станковића који је феноменално упослио Ћурића, овај снажно шутирао, а лопта се одбила до Кнежевића који је рутински послао лопту у мрежу. 

И у другом полувремену се само наставила доминација омладинаца Црвене звезде који су данас били више него расположени за игру.Ређале су се шансе пред голом гостију, а најконкретнији је био Бачанин који је феноменалним пасом у 71. минуту, када је практично са половине терена нашег тима послао оштру лопту у простор за Кнежевића, а овај још једном дриблингом, па потом рутинском егзекуцијом матирао Тојзана. Сјајну прилику осам минута касније имао је Боровић, али је његов ударац са ивице казненог простора завршио тик поред стативе. Тачку на меч ставио је Марко Лазетић у 81. минуту. Све је кренуло од Стојановића који је дриблао по левом боку и онда луцидно променио страну, а један од најталентованијих младих играча Србије – Марко Лазетић, из “мртвог” угла, погодио мрежу гостију и на најбољи могући начин заокружио сјајну партију Неђићевих пулена.

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама