Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Crvena zvezda – Novi Pazar 3:0 (2:0)

Startovali su fudbaleri Crvene zvezde sezonu na najbolji mogući način i uz dobru igru ostvarili trijumf protiv Novog Pazara (3:0). Mrežu rivala su pogađali novajlija koji je u golgeterskoj seriji Srđan Spiridonović u 8, Mirko Ivanić sa bele tačke u 13, kao i Miloš Vulić u 81. minutu iz fenomenalno izvedenog slobodnog udarca.

Crvena zvezda – Novi Pazar 3:0 (2:0)

Stadion: „Rajko Mitić“.

Sudija: Bojan Nikolić.

Strelci: Spiridonović u 8, Ivanić u 13. (iz jedanaesterca) i Vulić u 81. minutu.

Crvena zvezda: Borjan, Gajić (od 75. Gobeljić), Pankov, Eraković, Rodić, Sanogo (od 66. Jovičić), Nikolić, Ivanić (od 66. Ben), Spiridonović, Katai (od 46. Vulić), Tomane (od 75. Vukanović).

Rezerve: Popović, Gobeljić, Degenek, Babić, Jovičić, Jovančić, Vulić, Ben, Gavrić, Radulović, Vukanović.

Novi Pazar: Drobnjak, Vukajlović, Kurdić, Delimeđac (od 64. Kurti), Marinković, Tomić (od 83. Perić), Nedeljković, Kecap (od 67. Vlajković), Dacić (od 33. Dragutinović), Resić (od 46. Hadžibulić), Kovačević.

Rezerve: Rnić, Vlajković, Kurti, Dragutinović, Hadžibulić, Brunčević, Zimonjić, Marovac, Perić, Živić, Gordić.

Žuti kartoni: Kurdić, Vukajlović (Novi Pazar).

Priliku da debituju u crveno-belom dresu na zvaničnim utakmicama dobili su Strahinja Eraković, štoper i dete kluba, kao i Srđan Spiridonović, prva akvizicija iz letnjeg prelaznog roka. U skladu sa novim pravilima FSS-a da meč moraju da počnu dvojica fudbalera rođenih posle 1. januara 1999. godine, Stanković se odlučio da sem Erakovića, startuje i Veljko Nikolić. Na klupi su kao „bonus“ igrači mesto zauzeli Andrija Radulović i Željko Gavrić. Još jedna promena u odnosu na prethodnu sezonu je ta da na klupi može da bude jedanaest igrača, a treneri, kao i u završnici takmičarske godine za nama, mogu da naprave pet izmena.

Utakmica je počela minutom ćutanja za nedavno preminule – Vladimira Bulatovića, dugogodišnjeg direktora takmičenja Superlige Srbije i Iliju Petkovića, legendu srpskog fudbala. Zbog propisanih mera Vlade Republike Srbije, rezervni igrači su umesto na klupi sedeli na zapadnoj tribini.

Ofanzivno su ušli u meč izabranici Dejan Stankovića, a Tomane je bio najopasniji po gol Drobnjaka, kada je u 6. minutu glavom šutirao snažno, ali bez promene rezultata. Ipak, nije se dugo čekalo na rano vođstvo crveno-belih, a Aleksandar Katai je ponovo pokazao zbog čega ga naši navijači toliko vole. Igrao se 8. minut kada je sjajno prošao po levom boku, proturio loptu kroz noge defanzivca Novog Pazara  i uposlio Spiridonovića koji, bez oklevanja,sa pet metara šalje loptu u mrežu i nastavlja golgetersku seriju koju je započeo još na pripremama.

Brzo je Crvena zvezda udvostručila prednost, već u 13. minutu. Nepropisno je Kurdić zaustavio Tomanea u kaznenom prostoru, odgovornost je preuzeo Ivanić, te poslao Drobnjaka u jednu, a Živkovića u drugu stranu.           Ređali su se opasni napadi, a pretili smo i iz prekida – centrirao je Spiridonović, najviši u skoku je bio Tomane, a lopta je u 16. minutu prošla tik pored stative, do tada, već dva puta matiranog Drobnjaka.

Fenomenalno je Nikolić uposlio Ivanića u 21. minutu, ali je golman gostiju sjajno pratio akciju i pravovremeno izleteo, lopta se odbila do Kataia koji je šutirao, međutim i ovog puta je Drobnjak bio na mestu, a akcija se završila udarcem Ivanića glavom pored gola. Četiri minuta kasnije i još jedna izgledna prilika za crveno-bele. Uposlio je Ivanić brzonogog Kataia koji je ostavio čuvara iza sebe i pokušao da prebaci golmana koji je pročitao njegovu nameru i uspeo da odbrani.

Igrao se 29. minut, centrirao je Spiridonović iz kornera, a Sanogo je petom pokušao da matira Drobnjaka i bio veoma blizu da uspe u toj nameri, međutim, pogodio je spoljni deo mreže. Akcija iz 35. minuta je krenula od Nikolića, a Katai je pokušao da iz voleja pogodi mrežu, međutim, intervenisao je golman gostiju, nakon čega su prvi deo igre, u kom su imali potpunu kontrolu i dva gola prednosti, izabranici Dejana Stankovića mirno priveli kraju.

Raspoložen za igru bio je i Miloš Vulić koji je ušao na startu drugog poluvremena. Fenomenalnim driblingom se u 53. minutu oslobodio čuvara i bez oklevanja šutirao, ali je Drobnjak uspeo da odbrani. Prošla je lopta tik pored stative kada je Ivanić u 62. minutu oprobao udarac sa velike distance. Dva minuta kasnije je i Gajić šutirao posle sjajno osvojenog duela sa defanzivcima gostiju, ali bez promene rezultata. Komplikovao je Vulić u 73. minutu kada je primio pas praktično na penalu, a odlučio se za dribling umesto šuta, lopta se odbila do Gajića čiji udarac odlazi preko gola. Ipak, ispravio se kreativni vezista samo osam minuta kasnije, kada je “skinuo paučinu” sa gola koji čuva Drobnjak iz slobodnog udarca i stavio tačku na meč, iako je i Ben u 85. minutu imao sjajnu priliku da se upiše u strelce.

Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama