Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Црвена звезда – Нови Пазар 3:0 (2:0)

Стартовали су фудбалери Црвене звезде сезону на најбољи могући начин и уз добру игру остварили тријумф против Новог Пазара (3:0). Мрежу ривала су погађали новајлија који је у голгетерској серији Срђан Спиридоновић у 8, Мирко Иванић са беле тачке у 13, као и Милош Вулић у 81. минуту из феноменално изведеног слободног ударца.

Црвена звезда – Нови Пазар 3:0 (2:0)

Стадион: „Рајко Митић“.

Судија: Бојан Николић.

Стрелци: Спиридоновић у 8, Иванић у 13. (из једанаестерца) и Вулић у 81. минуту.

Црвена звезда: Борјан, Гајић (од 75. Гобељић), Панков, Ераковић, Родић, Саного (од 66. Јовичић), Николић, Иванић (од 66. Бен), Спиридоновић, Катаи (од 46. Вулић), Томане (од 75. Вукановић).

Резерве: Поповић, Гобељић, Дегенек, Бабић, Јовичић, Јованчић, Вулић, Бен, Гаврић, Радуловић, Вукановић.

Нови Пазар: Дробњак, Вукајловић, Курдић, Делимеђац (од 64. Курти), Маринковић, Томић (од 83. Перић), Недељковић, Кецап (од 67. Влајковић), Дацић (од 33. Драгутиновић), Ресић (од 46. Хаџибулић), Ковачевић.

Резерве: Рнић, Влајковић, Курти, Драгутиновић, Хаџибулић, Брунчевић, Зимоњић, Маровац, Перић, Живић, Гордић.

Жути картони: Курдић, Вукајловић (Нови Пазар).

Прилику да дебитују у црвено-белом дресу на званичним утакмицама добили су Страхиња Ераковић, штопер и дете клуба, као и Срђан Спиридоновић, прва аквизиција из летњег прелазног рока. У складу са новим правилима ФСС-а да меч морају да почну двојица фудбалера рођених после 1. јануара 1999. године, Станковић се одлучио да сем Ераковића, стартује и Вељко Николић. На клупи су као „бонус“ играчи место заузели Андрија Радуловић и Жељко Гаврић. Још једна промена у односу на претходну сезону је та да на клупи може да буде једанаест играча, а тренери, као и у завршници такмичарске године за нама, могу да направе пет измена.

Утакмица је почела минутом ћутања за недавно преминуле – Владимира Булатовића, дугогодишњег директора такмичења Суперлиге Србије и Илију Петковића, легенду српског фудбала. Због прописаних мера Владе Републике Србије, резервни играчи су уместо на клупи седели на западној трибини.

Офанзивно су ушли у меч изабраници Дејан Станковића, а Томане је био најопаснији по гол Дробњака, када је у 6. минуту главом шутирао снажно, али без промене резултата. Ипак, није се дуго чекало на рано вођство црвено-белих, а Александар Катаи је поново показао због чега га наши навијачи толико воле. Играо се 8. минут када је сјајно прошао по левом боку, протурио лопту кроз ноге дефанзивца Новог Пазара  и упослио Спиридоновића који, без оклевања,са пет метара шаље лопту у мрежу и наставља голгетерску серију коју је започео још на припремама.

Брзо је Црвена звезда удвостручила предност, већ у 13. минуту. Непрописно је Курдић зауставио Томанеа у казненом простору, одговорност је преузео Иванић, те послао Дробњака у једну, а Живковића у другу страну.           Ређали су се опасни напади, а претили смо и из прекида – центрирао је Спиридоновић, највиши у скоку је био Томане, а лопта је у 16. минуту прошла тик поред стативе, до тада, већ два пута матираног Дробњака.

Феноменално је Николић упослио Иванића у 21. минуту, али је голман гостију сјајно пратио акцију и правовремено излетео, лопта се одбила до Катаиа који је шутирао, међутим и овог пута је Дробњак био на месту, а акција се завршила ударцем Иванића главом поред гола. Четири минута касније и још једна изгледна прилика за црвено-беле. Упослио је Иванић брзоногог Катаиа који је оставио чувара иза себе и покушао да пребаци голмана који је прочитао његову намеру и успео да одбрани.

Играо се 29. минут, центрирао је Спиридоновић из корнера, а Саного је петом покушао да матира Дробњака и био веома близу да успе у тој намери, међутим, погодио је спољни део мреже. Акција из 35. минута је кренула од Николића, а Катаи је покушао да из волеја погоди мрежу, међутим, интервенисао је голман гостију, након чега су први део игре, у ком су имали потпуну контролу и два гола предности, изабраници Дејана Станковића мирно привели крају.

Расположен за игру био је и Милош Вулић који је ушао на старту другог полувремена. Феноменалним дриблингом се у 53. минуту ослободио чувара и без оклевања шутирао, али је Дробњак успео да одбрани. Прошла је лопта тик поред стативе када је Иванић у 62. минуту опробао ударац са велике дистанце. Два минута касније је и Гајић шутирао после сјајно освојеног дуела са дефанзивцима гостију, али без промене резултата. Компликовао је Вулић у 73. минуту када је примио пас практично на пеналу, а одлучио се за дриблинг уместо шута, лопта се одбила до Гајића чији ударац одлази преко гола. Ипак, исправио се креативни везиста само осам минута касније, када је “скинуо паучину” са гола који чува Дробњак из слободног ударца и ставио тачку на меч, иако је и Бен у 85. минуту имао сјајну прилику да се упише у стрелце.

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама