Fudbal Fudbal/Najava utakmica

Stanković: Krenućemo dobro u sezonu

Fudbaleri Crvene zvezde sezonu u Superligi startuju u subotu od 19 časova i 30 minuta kada će na stadionu „Rajko Mitić“ dočekati Novi Pazar. Šef stručnog štaba Dejan Stanković je optimista pred sutrašnji meč.

– Krećemo u novu sezonu posle ozbiljnog rada na pripremama gde su momci odradili fenomenalan posao sa stručnim štabom i svima koji su bili tu. Očekujem da krenemo dobro, ipak, još uvek smo u fazi priprema. Igračima sam dao sedam dana duže odmora posle završetka prošle sezone, ali su dobro radili, tako da, mislim da će to, možda ne u ovoj, ali već u sledećoj utakmici da bude kako treba. Što se pripreme za meč tiče, najviše razmišljam o nama, to je kultura ovde. Naravno, radili smo analizu meča protiv Borca, sad u 17 časova imamo analizu i protivnika koji nam sledi. Obraćam pažnju naravno i na to, volim da budem dobro upoznat sa ekipom protiv koje igram. Što se Novog Pazara tiče, oni dolaze sa novim timom, uz novi sistem i znamo da se kod njih dosta toga izdešavalo – počinje Stanković.

Zdravstveni bilten je pozitivan, zbog čega je šef stručnog štaba našeg tima zadovoljan.

– Ben i Gavrić su se u potpunosti vratili, tu su i Boaći i Pavkov, ali su i oni još malo sa strane, polako ih vraćamo. Što se Kataia tiče, on je pre dolaska na pripreme bio na odmoru skoro četiri nedelje. Ako ima problem, makar i minimalan, gledaćemo da ga ne napregnemo. On je zaista odradio fenomenalne pripreme. Ako bude spreman – igraće, ali moramo da budemo pažljivi, Katai je veoma značajan za nas.

Veliko pojačanje za tim Dejana Stankovića će biti Gelor Kanga.

– Nisam se čuo sa Božovićem i Milojevićem oko njega, ali video sam u novinama šta misle o njemu. On je ogromno pojačanje za nas, znamo šta može da pokaže na terenu i nadam se da će biti još bolji. Na nama je da ga nateramo da izvuče maksimum iz sebe. Ne sumnjam u to da će biti veliki profesionalac. Mi smo napravili kodekse u svlačionici i on će se uklopiti u to. Igrao je kvalitetan šampionat i učestvovao u dobrim stvarima u dresu Sparte. On zna šta je Zvezda i tako će se odnositi prema dresu. Treba da ode u Pariz da pokupi stvari, pa da se vrati. Trenirao je individualno dvadesetak dana, testiraćemo ga da vidimo šta i kako, ali mislim da će biti u potpunosti spreman za dve nedelje. Što se pozicije tiče, on može mnogo toga da igra. Videću još šta i kako, ali neću tražiti nešto nemoguće od njega.

Stanković je istakao da su se Kanga i Ivanić veoma lako dogovorili oko toga ko će nositi „osmicu“.

– Od kada sam došao u klub, Ivanić mi svakodnevno traži da nosi broj 4, kaže da mu je to donosilo veliku sreću u Vojvodini, da je „leteo“ po terenu. On je iskoristio priliku dolaska Kange da dobije broj koji hoće, tako da su svi zadovoljni. Ne igra broj, ali ako se neko lepo oseća sa određenim brojem na leđima, onda što da se ne izađe u susret i ne napravi dogovor.

Biće Stanković na slatkim mukama što se tiče veznog reda.

– Od viška ne boli glava, pogotovo od kvaliteta. Biće mnogo utakmica, da ih ne brojim sad, ali već u avgustu ćemo dosta da ih odigramo. Svi moraju da budu spremni. Imamo i to pravilo oko bonus igrača do 21 godine, gde će mlađi počinjati, a stariji ulaziti s klupe. Za mene to nije problem, nego slatke muke.

Crvena zvezda je poslala određene igrače na pozajmicu, a Stanković smatra da je to odlično rešenje za njih.

– Ako ovde trenutno nemaju mesta, bitno je da igraju negde, bilo gde. Onaj ko ne igra, ne može da se pokaže. Poslati su na kaljenje, nadam se da će svi biti zdravi i skrenuti pažnju na sebe sjajnim igrama – podvlači Stanković.

Pozvao je šef stručnog štaba našeg tima da SMS porukom na broj 1817 koja je pokrenuta od Fondacije „Delije“ svi koji mogu pomognu Srbima na Kosovu.

Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama